Göktaş Mahallesi kadınları Çini Ustası oldu

15 Şubat 2013 18:38

Eğirdir İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Durmuş Ali Arslan, Halk Eğitimi Merkezi Çini Öğretmeni Sibel Kocaadam, kursiyerlerden Meral Sunur, Tuğba Gezgin, Ebru Gezgin ve Nurten Gezgin birlikte Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ederek, el emeklerini gösterme fırsatı buldular.

Yaklaşık iki ay önce İlçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından Göktaş Mahallesi’nde açılan ve 15 kişinin katıldığı çini kursunun ilk bölümü tamamlandı. Çini öğretmeni Sibel Kocaadam gözetiminde yapılan kurslarda Göktaş Mahallesi kadınlarının emekleriyle ortaya çıkan eserler Başkan Özmeral’den tam not aldı.  Belediye’de çalışan bayan personelin de çinileri görmesini isteyen Başkan Özmeral, bu konuda destek çıkacağını da sözlerine ekledi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini belirten ve bir birinden güzel eserleri takdirle karşılayan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün açmış olduğu çini kursunu başarıyla bitiren ve verdikleri emeklerinin karşılığında çok güzel eserleri ortaya koyan Göktaş Mahallemizin kadınlarını tebrik ediyorum. Eserlerin her biri çok kıymetli. El emeği ile yapılan eserler çok kıymetlidir. Çinicilik konusunda kursa gidip başarınızı ortaya koymanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Umarım ileriki zamanda daha çok çini yaparak para kazanmaya başlarsınız. Sizleri tebrik ediyorum. Emeği geçen Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Durmuş Ali Arslan ve Halk Eğitimi Merkezi Çini Öğretmeni Sibel Kocaadam’a böyle bir kursu düzenledikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Göktaş Mahallesi’nde ikâmet eden ve çini kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler, el emekleriyle ortaya çıkardıkları eserleri önümüzdeki zamanda daha da çoğaltarak satmak istediklerini ifade ettiler ve Başkan Özmeral’den bu konuda yardımcı olmasını talep ettiler.

Başkan Özmeral, “Emeklerinizle ortaya çıkardığınız çinilerin satışı konusunda Belediye olarak sizlere yer gösterebiliriz. Daha güzel eseler ortaya çıkarttığınızda onlardan satın alabiliriz. Kısaca çalışan insanın her zaman yanında oluruz ve destek çıkarız“ dedi.

 

Bu haber 1604 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...