“Şehir-OSB arasında raylı sistem yapılmalı”

27 Temmuz 2018 15:56

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, İmaj Mobilya Sahibi İrfan Özkutlu, Isparta OSB’sini tanıyan bir yerel yönetim arzuladıklarını belirterek “şehir ile OSB arasında Süleyman Demirel Üniversitesi’ne de hafif raylı sistem projesi planlanmalı” dedi.

OSB Başkan Yardımcısı İrfan Özkutlu, son yıllardaki düzenlemeler nedeniyle personel servis maliyetlerinin yükseldiğini söyledi. Daha çok işçi çalıştırmak için bu sorunun çözümüne yönelik tedbirler alınması gerektiğini belirten Özkutlu, şöyle konuştu:

“Personel servisinin aylık maliyeti 15 bin TL. Eskiden böyle bir maliyet olmuyordu. Şimdi kriterler değişti.  Isparta merkezde olsa bu maliyet yok, yol riski yok. Şehir ile OSB arasında tramvay hattı olsa SDÜ önünden de geçse çok iyi olur. Burada 3 bine yakın nüfus var.  Müşterisi var, ziyaretçisi var. Şehir ile OSB arasında hafif raylı sistem planlanmalı. Uzun zamana yaymadan, acil olarak düşünülmeli. Bunu kim yapmalı bilmiyorum.  Belediye ya da diğer kurumlar. Tartışılması gereken önemli bir konu. Şu an Isparta Belediyesi, OSB’yi tanımıyor. Tanıyacak bir belediye başkanına ihtiyacımız var.”

Bu haber 316 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...