“ÇALIŞTIRACAK İŞÇİ BULAMIYORUZ”

27 Temmuz 2018 15:55

70 fabrikanın faaliyet gösterdiği Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde en önemli sorun kalifiyeli-kalifiyesiz işçi bulunamaması. Sanayiciler, iş arayanların üretime meyilli olmamasından yakındı.

Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nin ilimiz işgücüne katkısı oldukça büyük. Şu anda 70 fabrikanın faaliyette olduğu OSB’de sağlanan istihdam 2780. Bu sayı daha fazla olabilir ancak çalışacak işçi bulunamıyor. OSB’deki sanayicilerin en önemli sorunları arasında çalıştıracak işçi bulunamaması yer alıyor. OSB Müdürlüğü, bu sorunun çözümüne yönelik çalışmalar yapıyor. OSB Müdürlüğü bünyesinde İnsan Kaynakları Birimi oluşturuldu. Fabrikalardaki açık işler ile iş arayanlar buluşturuluyor.

 Yüceer Kereste Sahibi Mehmet Yüceer, işçi bulamadığı için kapasite artıramadığını söyledi. Yüzde 100 kapasite artırabileceğini ama işçi bulamadığını belirten Yüceer, “İmalatla ilgili işçi bulamıyoruz. Şu anda kendi işimle ilgili yüzde 100 kapasite artırabilirim, pazar var. Bu tüm Isparta’nın tüm Türkiye’nin sorunu. Üretime kimse meyilli değil. Masa başı iş arıyor herkes. Sanayinin sorunu işçi. Asgari ücretten fazla vermemize rağmen, çalışmıyorlar. İş beğenmiyorlar. 2000 TL civarında maaş veriyoruz,  tüm sosyal imkanlardan faydalanıyor, mesai ücreti veriyoruz ama işçi bulamıyoruz. Şu an 85 kişiyiz, 200 kişilik iş var. İş-Kur’dan talep edeceğiz. 20 tane işçi verse, hemen çalıştıracağız” dedi.

Beşler Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Korkmaz da işçi bulamamasından yakındı. Üretimi artırmak için 3 vardiya, tam kapasite çalıştıklarını belirten Korkmaz, çalışacak işçi bulunamamasının kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, İmaj Mobilya Sahibi İrfan Özkutlu da kendi sektörlerinde kalifiyeli eleman sorunu yaşandığını söyledi. Kalifiyesiz, çalışacak eleman bulabildiklerini ama yetişmiş personel bulmakta zorlandıklarını belirten Özkutlu, fabrikaların işçi probleminin çözümüne yönelik olarak Bölge Müdürlüğü olarak çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. OSB Müdürlüğü bünyesinde insan kaynakları birimi oluşturulduğunu kaydeden Özkutlu, “ İnsan kaynakları birimi oluşturduk.

Fabrikalarımızın açık işlerini sistemde topluyoruz. İş arayan ile işçi arayana köprü oluyoruz.

OSB mesafe uzak geliyor. Bu nedenle çalışacak işçi bulmakta zorluk çekiliyor” dedi.

 

Bu haber 399 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...