“Meral Akşener’in tekrar başkan olmasını sağlayacağız”

26 Temmuz 2018 19:11

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hasan Büyükçam, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Olağanüstü kurultaydan sonra yerel seçim çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Büyükçam, 'Yerel seçimde aday olacak mısınız?' sorusuna "Henüz buna karar vermek için çok erken" yanıtını verdi.

Büyükçam, şu değerlendirmede bulundu:

“Basında sansürün kaldırılmasının 110. Yılında bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Her ne kadar 110 yıl önce sansür kaldırılmış olması gerçeği varken bugün halen basına bazı kişiler ve partilerin uyguladığı sansüre tanığız. Bu hepimizi üzmektedir. 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, sabahları gazetelere bakarken kendisini eleştiren bir yazı görmediğinde ne oluyor diye sorarmış. Demokrasi için eleştirinin ne kadar önemli olduğunu bilen bir liderdi.

Türk siyasi hayatının görmediği büyük bir erdem ve onurla sayın genel başkanımız başarılı olmasına rağmen kendisine tüm sorumluluğu alarak partimizi seçimli kurultaya götürüyor. Kurultayda kendisinin aday olmayacağını belirtmiş olması bizim açımızdan kabul edilebilir bir şey değil.Üst kurul delegelerimiz, milletvekillerimiz, il ve ilçe başkanları olarak Meral Hanımın tekrar aday olmasını sağlayacağız. Bu yönde bir deklare yayınlıyoruz. Yerel seçimlere başımızda Meral Akşener’le daha güçlü gireceğimizi belirtmek isterim.

Seçim zamanında bir düğün konvoyundaki araçta ‘Aşkımız Eğirdir yolu gibi hiç bitmesin’ diye bir yazı vardı. 1994’den beri Eğirdir yolunun bitmemiş olması, Türkiye’yi tamamen duble yollarla yaptık diyen iktidar partisinin Eğirdir yoluna bu zulmü neden yaptığı, neyi reva gördüğünü sorgulamamız lazım. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan her Isparta’ya geldiğinde Dereboğazı yolunun yapılacağı söyleniyor. Ama halen yapılacağı söyleniyor. Aynı şekilde Konya yolu farklı değil. İktidar partisinin en çok övündüğü yolları Isparta halkı görmemiştir. Bu da bizi üzüyor.

Yerel seçimlerde Millet ittifakı olmayacak.  Daha önce de Genel Başkanımız olmayacağını belirtmişti Her partinin kendi adayı mutlaka olacaktır. İYİ parti yerel seçimlere hazırdır ve partimizde birçok kişinin adaylık konusunda isimi geçmektedir. Bundan da çok büyük memnuniyet duymaktayız. Önümüzdeki büyük kurultaydan sonra seçim çalışmalarımız hazırlıklarımız hızlanacaktır.

ADAY OLACAK MISINIZ SORUSUNA CEVAP

Henüz buna karar vermek için çok erken.”

 

Bu haber 311 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...