Isparta’ya geliyordu ‘Ticaret Bakanı’ oldu

26 Temmuz 2018 19:09

Bakan olduğunu havalimanında öğrenen Ruhsar Pekcan’ın o sırada Isparta’ya gelmek için İstanbul Atatürk Havalimanı’nda olduğu ortaya çıktı. Pekcan,  bakan olunca uçağa binmedi, koltuğu Süleyman Demirel Havalimanı’na boş geldi.

 PEKİ NEDEN GELECEKTİ?

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nda Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ruhsar Pekcan, Çin’in Türkiye’deki en büyük 10 tedarikçi şirketlerinden birisine sahip. ITSO Başkanı Başdeğirmen aracılığıyla ‘Ala Rose’ markalı gül ürünleri imalatçısı Barış Gümüş ile tanışan Ruhsar Pekcan, Isparta’dan Çin’e ihraç etmek için gülsuyu bağlantısı yapacaktı. Ancak ‘Ticaret Bakanı’ olduğu için Isparta’ya gelemedi.

Ticaret Bakanı olan Ruhsar Pekcan’ın ‘bakan olduğunu havalimanında öğrendi’ başlıklı haberleri Türkiye gündemine düşmüştü. Ticaret Bakanı olduğunu İstanbul Atatürk Havalimanı’nda öğrenen Ruhsar Pekcan’ın Isparta’ya gelmek için orada bulunduğu ortaya çıktı. Eşi ile birlikte Türkiye’nin Çin’e mal temini yapan 10 şirketinden birisine sahip olan Ruhsar Pekcan, Ala Rose markası sahibi, ITSO Meclis Üyesi Barış Gümüş’ün misafiri olarak Isparta’ya gelip, Çin’e ihraç etmek için gülsuyu bağlantısı yapacağı öğrenildi.

ITSO Meclis Üyesi, Isparta Genç İşadamları Derneği Başkanı, Ala Rose Markası sahibi Barış Gümüş,  Isparta’nın gülsuyu markaları ile Çin pazarına daha çok girmesi gerektiğini, Ala Rose’nin de bu pazara mutlaka gireceğinin altını çizdi.

Gümüş, başından geçen olay ve Çin pazarı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

GÜLBİRLİK BU PAZARA GİRDİ

“Çinliler gül suyu istiyorlar. Ve bu gülsuyunun Türkiye’den dolayısıyla Isparta’dan istiyorlar. Bulgar, İran gülsuyu ile ilgilenmiyorlar. Gülbirlik muhteşem bir pazarlama stratejisi ile bunu yürütüyor. Gülsha çok başarılı, Çin pazarında varlar. Gurur verici. Fakat yeterli değil, daha fazla markaya ihtiyaç var.

ISPARTA UÇAĞINA BİNECEKTİ

ITSO Başkanımız Şükrü Başdeğirmen bey bana telefon açtı ‘Çin pazarına gülsuyu götürmek isteyen bir müşteri var’ dedi. Rosense ve Gülsha distribütörleri olduğu için mal veremeyeceklerini söylemişler. Beni aradılar. Aradık, 1 ay görüştük. 20-25 gün önce gelecekti  Isparta uçağında yer bulamadık. 1 hafta sonraya erteledik. Ertesi gün 14.50 uçağı ile gelecek, 1 gün önce konuştuk. Programı nasıl yapacağımızı, nerede kalacağını, nerede yemek yemek istediğini konuşup, telefonu kapattık. Ertesi gün baktık Ticaret Bakanı oldu. Çin’e gülsuyu ihraç etmek için Isparta’ya geliyordu, Ticaret Bakanı oldu. Yapacak bir şey yok gelemedi.

Uçakta eşi ile birlikte yeri var. Koltuk boş geldi. Bakan olduğu haberini aldıktan sonra hemen aradım, tebrik ettim. ‘Bir şey için çok teşekkür ediyorum. 41 yaşındayım hayatımda ilk kez bir bakanı cepten arıyorum’ dedim. Karşılıklı gülüştük. Eşinin önümüzdeki günlerde geleceğini söyledi. Bekliyoruz, inşallah olur. Kendileri Çin’in en büyük tedarikçilerinden birisi. 10 yıldır oraya Türkiye’den tedarik yapıyor.

ALA ROSE BU PAZARA GİRECEKTİR

Çin’e girmek zorundayız. Biz Ala Rose olarak uğraşıyoruz, gireceğiz. Bizim dışımızdaki tüm gül üretici arkadaşlarımız Çin pazarı ile ilgilenmek zorundalar. İyi bir Pazar var. Gülsuyu bizim buranın 2-3 katı fiyatlarla satılıyor. İhracat olduğu için paran peşin, ticaret güzel. 5 milyar nüfus, bitmez, doyuramayız. Güle, gül suyuna çok önem veriyorlar. Onlar için gül ürünü, gül suyu manevi yüksek bir ürün. Bunu Gülbirlik başardı. Bu pazarı harekete geçiren, ayağa kaldıran Gülbirlik’tir. Tebrik ediyorum. Kanalı bulmak lazım. Biz kanalı bulduk, o da bakan oldu.”

 

 

Bu haber 281 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...