“Hiçbir zaman siyasi rant peşinde değiliz ve olmamamız gerekiyor”

24 Temmuz 2018 19:08

Eğirdir Yeşilada Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı (YEKSAV) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Pişi ve İkram Günü’ne katılan  AK Parti Milletvekili Recep Özel, Eğirdir’in gereğince tanıtılamadığını ve eksiklikleri el birliğiyle yapacaklarını söyledi.

Yeşilada yoluyla ilgili de konuşan Özel, şunları söyledi:

                “YEKSAV’ın düzenlemiş olduğu Pişi Günlerine görevde olduğumuz sürece katıldık. Bu sene de Rabbim 4’ncü kez milletvekili olmamı nasip etti ve bu programa da katılmayı nasip etti.Eğirdir denince akla; Göl geliyor, güzellikler geliyor. Ama içimizde bir sızı, bir eksiklik var. Eğirdir yeterince tanıtılmıyor, Eğirdir’in yeterince hizmet alma noktasında, insanımızın elinin değmesinde biraz eksikliklerimiz var. İnşallah önümüzdeki süreçte güzel çalışmalar yapacağız.  Önümüzde Ada yolu var. Ada yolunun daha güzel hale gelmesi gerekiyor, sıcak asfaltla kaplanması gerekiyor. Gerçi Hastane ve Plaj önünde sıcak asfalt yapıldı ama bu yeterli değil. Eğirdir-Isparta yolunu yapan müteahhidimizin bu yolu yapmasını, bitirmesini istiyoruz. Yeşilada’nın etrafını  turizm  yolu haline getirmemiz lazım. Kültür Bakanlığı ve Karayolları bir araya gelip bir protokol imzalıyorlar ve bu yolu sıcak asfalt haline getirebiliyorlar. Herhalde Belediyenin imkanları, yeteri kadar kaynağı olmadığından dolayı buraları yapmıyor. Onu eleştirmek anlamında söylemiyorum. Ha Belediye yapmış, ha biz yapmışız. Hiç fark etmez. Yeter ki buraya bir hizmet yapılsın. Yeşilada yolunu inşallah kısa süre içerisinde bitirelim. Çünkü çok kötü bir görünümü var. Eğirdir’e yakışmayan bir yol.”

“O YOL BİZİM AYIBIMIZ”

                Eğirdir'in en gözde yerlerinden Akpınar Köyü yolunun hala asfaltlanamamasının üzücü olduğunu dile getiren Özel, “Bir diğer yolumuz da Akpınar yolu. Gerek Isparta olsun, gerekse Eğirdir’deki bürokratlar gelen misafirlerini mutlaka Akpınar’a götürüyorlar. Ama yola bir bakıyoruz ki ‘ayıbımız’ Özellikle bizim ayıbımız o yol. Bir takım çekişmelere girmişler, inşallah o çekişmelerin dışına çıkıp, şu yapacak, bu yapacak değil de bir an önce bitmesini hatta bu sezon bitmesini istiyoruz” diye konuştu.

                   Eğirdir’e doğalgaz gelmesi konusuna da değinen Özel “Geçmişte Eğirdir, Yalvaç ile ilgili bir Doğalgaz çalışması vardı. O dönemde Yalvaç bunu başarmıştı, Eğirdir başaramamıştı. Elektrik abonesinin belli bir seviye olması noktasında bir sıkıntı vardı. İnşallah önümüzdeki süreçte bu sıkıntıları gidereceğiz. Eğirdir ilçemiz, Eğirdir Gölü’nün kirlenmemesi anlamında çok daha fazla Doğalgaza ihtiyaç olan bir ilçe. İnşallah bu dönem doğalgazı Eğirdir’e getirelim. Bırakın ilçeleri, artık doğalgazı köyler de istiyor. İnşallah buradan Gelendost, Ş.Karaağaç’a gider diye düşünüyoruz” Dedi.

Adliyenin sıkışık bir ortamda hizmet verdiğini konuşmalarında dile getiren Milletvekili Recep Özel, “Ben 4 yıl önce Eğirdir Adliyesi ile ilgili bir çalışma başlatmıştım. Cezaevinin oraya bir Adliye binası yapacağız” diye konuştu.

 “Hizmette sınır yok. Biz vatandaşımızı gerçekten çok seviyoruz.” Diye konuşan Özel, sözlerine şöyle devam etti:

“Su süreçte temennimiz, arzumuz; Eğirdir’i bu içimizi sızlatan görünümden kurtarmak. Daha gelişmiş, daha güzel, daha temiz, daha işlevsel olan, turisti daha çok çekebileceğimiz, ekonomimizin daha çok geliştiği hale getirmek bizim arzumuz. Bu çalışmaları yerel idarelerimizle birlikte yapmamız gerekiyor. Birimiz yaptı, o yapamadı dememeliyiz. Hiçbir zaman siyasi rant peşinde değiliz ve olmamamız gerekiyor. Yeter ki bir şeyler kazandıralım. Bu noktada elimizin altına taşın altına koyup yaparız diyorum.

Biz Eğirdir’i seviyoruz. Eğirdir’in de bizi sevdiğinizi biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın temsilcileri olarak yapılacak bütün işlerin takipçisi olacağıma söz veriyorum” diyerek tamamladı.

Bu haber 279 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...