Mental Aritmetik Sistemi Isparta’da

14 Şubat 2013 17:28

Ezcount Chına Abaküs ve Mental Aritmetik Dahi Çocuk Eğitim Merkezi Direktörü Mehmet Ali Çelik, getirilen bu yeni sistemle Isparta’da dahi çocukların yetişmeye başlayacağını duyurdu. Çelik hatta ileride bu sistemden faydalanmayan çocukların siyasete giremeyeceğinin ve bunun çok uzak olmadığını savunarak “Türkiye’ye çağ atlatacak bir sistem” dedi.

Isparta eğitim alanında yepyeni bir sistemle tanışıyor Mental aritmetik Sistemi. Bu sistem gelişim çağındaki çocukların kalem, kâğıt ve hesap makinesi kullanmadan karmaşık sayıları saniyeler içinde çözmesine fayda sağlıyor. Sistem ayrıca, çocukların zeka gelişimine katkı sağlıyor ve hafızasını güçlendiriyor.

SİSTEM MÜFREDATA SOKULMALI

Sistemin Isparta’ya kazandırılmasında etkin rol oynayan Ezcount Chına Abaküs ve Mental Aritmetik Dahi Çocuk Eğitim Merkezi Direktörü Mehmet Ali Çelik, bu sistemin acil olarak müfredata sokulması gerektiğini savundu. Türkiye’de şu anda 10 ilde Mental Aritmetik sisteminin uygulanmaya başlandığını ve bunun sonuncusunun da Isparta’da başladığını bildiren Çelik, Çin’i örnek gösterdi. Sistemin 2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından harekete geçirileceğini ancak bunun vatandaşlar tarafından bilinmediğini ifade eden Çelik, şunları söyledi: “Açık söylüyorum, çok geç kalınmış bir sistem. Türkiye çağ atlayacaksa bu sistem uygulanmalı. Çocuğumuzun seviyesini zirve yaptıracaksak yüzde 1500 uygulanmalı. Türkiye’de binlerce dahi vasfında çocuğumuz var ama yetiştirilemiyor. Türkiye’nin milletler arasında en üst seviyede yer almasını istiyorsak, zekâsını geliştirmemiz lazım. Bu sistemle kalkınma, ilerleme akla gelmeli. Dikkat ve hafıza geliştiriyor, hızlı okuma akla gelmeli. Çocuğumuz kendi var olan gücünü bu sistemle hareket geçirdiği zaman ne kadar gelişebilecekse o kadar gelişiyor.

KAFASI EN İYİ ÇALIŞAN İKTİDARDADIR

Ayrıca kırtasiye masraflarından, makineden bu sistemden kurtarıyor.  2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bu sistemi hareket geçirecek. Ama bunu kimse bilmiyor. Evde baba iktidardaysa bu eğitimi alan çocuk sayesinde evde iktidar değişiyor. Kafası en iyi çalışan kişi iktidardadır. Bilgi kuvvettir. Anne ve babanın eğitimi çocuğun eğitiminden geriyse çocuğa soruyor. Bu sistemden geçmeyen çocukların siyasete girmemesi gerektiği konusunu uzak görmüyorum. İlim müminin yitik malıdır. İlim beynelmileldir. İlim yitik malsa onu alacaksın, bulacaksın. İlim uluslararası bir güçtür. Biz Göktürk 2 uydusunu neden fırlatamadık? Neden Çin’den fırlattık işte bu yüzden. Bu sistem şu anda 10 ilde uygulanmaya başladı. Sonuncusu da Isparta’dır. Yeni Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, bu sistem için olur çıkardı. Eğitime büyük bir katkı sağlayacaktır. 

OKULLARDA ÜCRETSİZ UYGULAYACAĞIZ

Okullarda ücretsiz tanıtım dersleri düzenleyeceğiz. İnsanın fıtrat kanununa uygun bir sistemdir. Doğruluk, dürüstlük, en mükemmellik vardır. En sonunda mükemmellikten uzaklaşıyoruz. Bu sistem o en mükemmellilik seviyeye çıkaracaktır.”

 

Bu haber 1806 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...