"ODA’lar siyasetten arındırılmalı"

20 Temmuz 2018 15:46

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği Yönetimi “Türkiye’de haritanın kırmızı ve mor olduğu yerlerde inşaat mühendisleri şubesi var. Biz de şube olmak istiyoruz” diyorlar.

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi’ne bağlı faaliyet gösteren Isparta Temsilciliği’nde seçimden zaferle çıkan yönetimin, ataması 2.5 ay sonra yapıldı. İnşaat Mühendisi Şeref Korkmaz ve ekibinin ilk ziyaretçisi AK Parti İl Başkanı Osman Zabun oldu. Mühendis odalarının ‘sol ağırlıklı’ algısından ve görüntüsünden rahatsız olduklarını belirten Yeni Başkan Korkmaz, ‘Biz onlardan değiliz. Halkımız ve mesleğimiz için çalışmak istiyoruz’ dedi.

“BİZ BU DURUMU YIKMAK İSTİYORUZ”

CHP ve HDP’yi kastederek Türkiye haritasında kırmızı ve mor renkle olan yerlerde İnşaat Mühendisleri Odası’nın şubesinin bulunduğunu belirten Temsilcilik Yönetim Kurulu Başkanı Korkmaz, “Odalar halkın yararı ve mesleğin gelişimi için vardır. Biz bu amaçla yola çıktık. Odalar siyasetten arındırılmalı. ‘Odalar sol ağırlıklı’ algısı var. Biz o tarafta değiliz. Halkımız ve mesleğimiz için çalışmak istiyoruz. Şube olmak istiyoruz. Kayseri’de 2000 üye var ama Ankara’ya bağlı temsilcilik. Haritalarda kırmızı ve mor gözüken yerlerde şubeler var. Biz bu durumu yıkmak istiyoruz” dedi.

“BÜROKSANİN AZALTILMASI GEREKÇE GÖSTERİLİYOR”

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Korkmaz, uygulamadaki İmar Barışı ile ilgili de eleştirilerde bulundu. Mühendislerin by-pass edilmesine tepki gösteren Korkmaz, “İmar barışında deprem veya yapının sağlamlığı kişinin beyanına göre değerlendiriliyor. Kişi ‘sağlam’ diyorsa, sağlam. Sağlam denilen yapı yıkılırsa bunun sorumlusu kim olacak”  Bu konu basit bir şekilde çözümlenebilirdi. İnşaat mühendisi imzalı performans analiz raporu istenilebilirdi. Yapı ruhsatlarında imzalarımız kaldırıldı. Hep yapı denetimlerinin hem proje müelliflerinin imzaları kaldırıldı. Bürokrasinin azaltılması gerekçe gösteriliyor. Biz de bunun için e-ruhsata geçilmesini öneriyoruz” diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM OY KAYGISINA KURBAN EDİLMEMELİ”

 İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, Isparta’da kentsel dönüşümün doğru gitmediğini söyledi. Bireysel bazda kentsel dönüşüm yerine alan bazlı dönüşümün tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Korkmaz, şöyle devam etti:

 “Kentsel dönüşüm konusu Isparta’da bireysel dönüşüm olarak değerlendiriliyor. Alan bazlı kentsel dönüşüm olmalıdır. Belediyeler bu konuyu değerlendirirken oy kaygısı güdüyor. Davraz Mahallesi’nde yüzde 51 ‘hayır, yüzde 49 ‘evet’ dedi. Yüzde 51 ‘hayır’ dedi, diye kentsel dönüşüm uygulanmıyor. Kentsel dönüşüm oy kaygısına kurban edilmemeli.”

KİM İSTEMEZ…

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, İnşaat Mühendisleri Odası’nı ziyaretinde kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti. Kentsel dönüşümün herkes için yüzde  avantaj olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Zabun, şöyle konuştu:

“Kentsel dönüşüm benim için avantajdır. Taşınmazımın değeri artacak, daha yaşanılabilir ortamda hayatımı sürdüreceğim’ duygusunu yaşatabilirseniz vatandaş yüzde 100 ister. Kim istemez. Diyelim Davraz Mahallesi’nde 200 m2 arsası var. Siz burada 200 m2 arsa sahibini tatmin edecek bir çözüm ortaya konursa neden vermesin, neden kaygılansın. Onu tatmin edecek imkanları sunmanız gerekiyor.

Meram Belediye Başkanımız buradaydı. En problemli bir alan, sıkıntılı bir alan 1 tane davalık konu olmadan çözüm sağlanmış. Çok büyük de bir alan. Vatandaşın hiçbirisi ile davalık olmamış. Tamamen rıza ile. Kronik bir mahalle, sorun yumağı bir mahalle… Agresif insan yapısı var. Giriyor o mahalleye tamamıyla rızasını alarak işi çözüyor. Mahallenin tamamını dönüştürüyor. Bunlar olmayacak şeyler değil.”

 

Bu haber 314 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...