Kıyafet konusu velilerin kararına bırakılacak

14 Şubat 2013 17:22

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından hayata geçirilen ve uygulamaya konulduğu günden bu yana herkes tarafından olumsuz karşılanan “Öğrencilere serbest kıyafet yönetmeliği” yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından düzeltiliyor. Bu konuda öğrenci velilerinin kararı belirleyici olacak.

Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullardaki forma serbestisi konusunda “Memnuniyet” incelemesi yaptırdı. Yapılan araştırma sonucu öğrenci velilerinin büyük bir çoğunluğunun formayı geri istediği ortaya çıktı. Avcı, velilerden ve eğitim sendikalarından da gelen yoğun şikâyet üzerine yönetmeliği yeniden inceleme kararı aldı.

VELİLERİN ONAYI ARANACAK

Eski Bakan Ömer Dinçer döneminde büyük tartışma yaratan formanın kaldırılması konusunda “Velilerin onayı” aranacak. Özel okullarda, velilerin yüzde 60’ının onayına bırakılan serbest kıyafet uygulamasının devlet okullarında da geçerli olması planlanıyor. Avcı, ilköğretimde öğrencilerin serbest kıyafetleri konusunda, veli, eğitim sendikası, forma imal eden firmalar, özel okullardan gelen değerlendirmeleri inceletti.  Yönetmelikte de değişiklik öngörüldü. Buna göre, okullarda forma giyilip giyilmemesi, her okulda öğrenci velilerinin yüzde 60’ının kararı ile netleştirilecek.

FİRMALAR BATTI, VELİLER ŞİKAYETÇİ

Bu kararda okul forması imal eden tekstil firmalarının peşpeşe batması, ya da işçi çıkarmasının da etkili olduğu öne sürüldü. Velilerin de araştırmalar sonucu çocuklarına her gün bir kıyafet seçimin de zorlandıkları ortaya çıktı. Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise serbest kıyafeti savunmaya devam ediyor. Dinçer görevden alınmadan önce bu konuda son bir soru önergesini cevapladı ve ABD ile Avrupa’dan örnekler verdi.

Bu haber 715 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...