Özbekistan Heyeti Vali Günaydın’ı ziyaret etti

15 Temmuz 2018 14:38

Özbekistan'ın çiçekler şehri olarak anılan Nemengan ili Büyükşehir Belediye Başkanı Abdurazakov Şevket Şakircanoviç, beraberindeki heyetle birlikte, Vali Şehmus Günaydın’a ziyarette bulundu.

Isparta Valiliği önemli adımlar atıyor. Bu adımlardan birisi de uluslararası tanıtım atağı. Bu kapsamda Isparta’nın doğal ve kültürel turizm potansiyelini yerinden incelemek için Özbekistan’dan önemli bir heyet Isparta’ya geldi. Heyet Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ı ziyaret etti.

Özbekistan'ın çiçekler şehri olarak anılan Nemengan ili Büyükşehir Belediye Başkanı Abdurazakov Şevket Şakircanoviç, beraberindeki heyetle birlikte, Vali Şehmus Günaydın’a ziyarette bulundu.

Vali Günaydın'ı ziyaret eden heyet, burada 2 ülke ve şehirler arasında yapılacak olan işbirliği hakkında görüş alışverişinde bulundular. Ziyarette, Nemengan Büyükşehir Belediye Başkanı Şakircanoviç ile birlikte başkan yardımcısı İminov Abdülhadi Muhiddinoviç, Nemengan Çiçekçiler Merkez Başkanı Corayev Atabek Turgunoviç ve İşadamı Babahanov Giyasüddin Alimoviç de yer aldı.

ÇİÇEKLER ŞEHRİ OLARAK ANILIYOR

Özbekistan ile Türkiye'nin kardeş iki ülke olduğunu söyleyen Vali Günaydın, "Özbekistan'ın son yıllarda göstermiş olduğu gelişme, ülkemiz tarafından da izleniyor, takip ediliyor. Nemengan ile Isparta arasında benzerlikler olduğunu görüyoruz. Nemengan şehri, Özbekistan'da 'Çiçekler şehri' olarak anılıyor. Tabii ki ülkemizde de gül denince akla Isparta, Isparta denince gül akla geliyor. Bunun yanında yine lavantanın son zamanlarda Isparta'da gösterdiği gelişme de, artık Isparta'mızı haklı olarak 'Çiçekler şehri' unvanına kavuşturuyor" diye konuştu.

Vali Günaydın,  "Bu Isparta Belediyemiz ile Nemengan Belediyemiz arasında 'Kardeş Şehir Protokolü' imzalanacak. İnşallah, bu protokol imzalandıktan sonra ziyaretler artacak, ekonomik ilişkiler ve her alandaki ilişkiler daha üst noktaya taşınacak" dedi.

“BİZ, BU DAVETİ SEVİNÇLE KARŞILADIK”

Özbek Başkan Şevket Şakircanoviç: "Son 1 yıl içerisinde karşılıklı ziyaretlerle, turizmin gelişmesi için gelişmeler elde edildi. Bu çerçevede, şehirlerin yapılanması ve güzelleştirilmesi konusunda, bizim de Sayın Cumhurbaşkanımız bazı teklifler, istekler ve talimatlar bildiriyor. Bu çerçevede, Türkiye'den Sadık Bedek Özbekistan Turizm Bakanı'nın yardımcısı olarak çalışıyor, Türkiye'den geldiğinde bakıyor ki; Nemengan'da da güller var. Bakana ve Başkana; 'Bizim de Isparta'da güllerimiz var, bu gülleri endüstri alanında işliyoruz' diyorlar. Gelip, görün ve kardeş olun diyorlar ve sonrasında da bu ilişkiler başlıyor. Biz, bu daveti sevinçle karşıladık. Bizde her yıl Mayıs ayında gül bayramı yapılır. Bu yıl 58.'si yapıldı. Gül bayramında100'den fazla araba, değişik güllerle donatılıp, süslendi. Bu birliktelikle beraber, şehri güzelleştirmenin haricinde bizim üstlerimiz izin verdiler, sanayide de biz işbirliği yapmak istedik. Bu doğrultuda Sayın Valimizle görüşmüş oluyoruz. Öyle inanıyorum ki; Sayın Valimiz ve şehrin tecrübelerinden faydalanarak, bizim şehrimiz de bundan yararlanmış ve yatırımlar yapmış olacağız. Sizlere minnet ve teşekkürlerimizi bildiriyoruz" şeklinde konuştu.

Özbek heyeti bir süre Vali Günaydın ile makamda basına kapalı olarak görüşme yaptı.

 

 

Bu haber 357 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...