“Medikal Sektörü Dernekleşmeli”

13 Temmuz 2018 15:32

ITSO 3.Grup İnsan Sağlığı ve Diğer Sosyal Destek Hizmet Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Hakan Kılıç, “Mesleğin sağlıklı raylar üzerinde ilerleyebilmesi, çalışma yapılması ve medikal firmalarının haklarını ve kanuni sınırlarının netleşmesi için dernekleşmek gerekiyor” dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda medikal sektörünü Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı olarak temsil eden Uzman Medikal Sahibi Hakan Kılıç, sektörde dernekleşmenin önemine ve gerekliliğine dikkat çekti. Medikal sektöründe bir düzenin olmamasından yakınan Kılıç, “Medikal sektöründe bir düzen yok. Kimin ne yaptığı, bir ürünü ne kadara sattığı belli değil. Eczacılar gibi bir yere bağlı olmalı, çalacağı kapı olmalı. Kafamıza göre ticaret yapıyoruz. Bunu düzene sokacak bir oda, kurul ya da dernek olmalı. O dernek aracılığıyla sesimizi duyurabiliriz diye düşünüyorum” diye konuştu.

ITSO 3.Grup İnsan Sağlığı ve Diğer Sosyal Destek Hizmet Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Hakan Kılıç,  şu açıklamalarda bulundu:

“Ülkemizde kaliteli sağlık hizmeti talebi artmaktadır. Medikal malzemeden yoksun bir sağlık sektörünü düşünmemiz mümkün değildir ancak sektörde öteden beri bir tahsilat sorunu var.  Kamu hastanelerinin mal alımlarında sözleşme kurallarına uymayarak çok uzun vadelerle geri ödeme yapmaktadırlar. Bu durum birçok medikal malzeme firmasını finansal açıdan büyük sıkıntılara düşürmektedir. Daha önce de girişimlerde bulunduğumuz sektördeki bu sorunun çözümü için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Ayrıca mesleki eğitim sertifikası olmayan kişilerin medikal firması açmamaları gerekmektedir. Sektörde ürünlerin pazarlanmasında sadece maddi kaygı değil insan sağlığı açısından da büyük sorumluluk taşınmaktadır.

Tüm bu ve benzer sorunları çözümü noktasında kümelenmek gerektiği ortak görüşü ortaya çıkmaktadır.  Medikal ürün ticareti ile uğraşan firmaların bir araya gelerek bir dernek çatısı altında toplanılması konusunda görüşler dikkate alınmalıdır.

Mesleğin sağlıklı raylar üzerinde ilerleyebilmesi için çalışma yapılması ve medikal firmalarının haklarını ve kanuni sınırlarının netleşmesi için dernekleşmenin gerekliliği açıkça ortadadır.”

 

Bu haber 361 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...