Tarihi sokağı renklendiren işletmeler

13 Temmuz 2018 15:22

Tarihi Damgacı Sokak’a ruh veren 2 işletme. Birisi Hafız İbrahim Demiralay’ın mirası Tarihi Demiralay Konağı ile Barida Sanat Evi ve Gizli Bahçe. İşletmeciler, daha çok işletmenin tarihi sokağı tercih etmesini temenni ediyor.

Isparta’nın sahip çıkılmada ilgisiz kalınan tarihi mekanları yavaş yavaş özel sektörün dikkatini çekmeye başladı. Damgacı Sokak’ta Hafız İbrahim Demiralay’ın mirası olan Demiralay Konağı’nda Isparta’ya yakışır bir restoran hizmete açıldı.

Tarihi Demiralay Konağı ile birlikte Damgacı Sokak’ta ‘turizm’ ve hizmet sektörü adına bir canlanma yaşanıyor. Sokağın diğer bir özel sektör işletmecisi de Barida Sanat Evi ve Gizli Bahçe. Yusuf Kutlay’ın işletmeciliğini yaptığı Barida Sanat Evi’nde hem sanat eğitimleri veriliyor hem de bahçesinde dinlenme imkanı bulunuyor.

Tarihi Demiralay Konağı Başaşçısı ve yöneticisi Murat İşler, sokakta daha çok işletmenin olması gerektiğini söyledi. Tarihi sokağın ve mimari mirasın mutlaka canlandırılması gerektiğini belirten İşler, şöyle konuştu: “Artık betonlaşmış yapıdan çıkmak istiyoruz. Sürekli kafe-restoran, lüks ve modern yerler artık sıkıyor. Bizim bir tarihimiz var. Yurt dışında tarihi yerlere daha çok sahip çıkıyorlar. Biz de Tarihi Demiralay Konağı ile ilgili bir karar aldık ve bu kararı verenler içerisinde yer aldım. Bundan da çok mutluyum. Biz buraya adım attıktan sonra birkaç kafeci ve restorancı arkadaşımın da ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Devletimizin ve diğer yetkililerin bizlere destek vereceğine inanıyorum.”

Barida Sanat Evi ve Gizli Bahçe İşletmecisi Yusuf Kutlay da tarihi sokağın değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Uzun zamandır Sanat Evi ve Gizli Bahçe adı altında işletmecilik yaptıklarını belirten Kutlay, yeni işletmelerin açılması ile sokağın canlandığını söyledi.

 

Bu haber 507 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...