Sağlıklıysan Hayat Var

13 Temmuz 2018 15:21

Isparta Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu Öğrenci Topluluğunca hazırlanan “Sağlıklıysan Hayat Var” isimli proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-I Özel Çağrı kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.

Topluluk Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Burhan Duman ve Öğr. Gör. Ahmet Aydın’ın yürütücülüğünde geliştirilen proje; ülkemizin geleceği olan gençlerimizi daha sağlıklı, daha güvenli, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil olarak yetiştirebilmek için gençleri spor yapmaya yönlendirerek her türlü olumsuz davranıştan özellikle teknoloji ve zararlı madde bağımlılıklarından uzak tutmayı amaçlıyor.

9 ayda tamamlanması planlanan proje kapsamında uzman kişilerce eğitim ve seminerler verilecek, geziler ve sosyal faaliyetler düzenlenerek sağlıklı yaşam ilkelerini kazanmaları ve geliştirmeleri sağlanacak.

Bu eğitim ve sosyal faaliyetlerin yanında, gençleri spora özendirerek yapılacak olan doğa gezileri ve yürüyüşleri ile hem sağlıklı bir yaşama hem de petrol ürünlerinin tabiata verdiği zararlara dikkat çekilecek.

2017 yılında da üç boyutlu (3D) oyun projesi yine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Uluborlu MYO Öğrenci Topluluğu'nun aynı yıl içerisinde ikinci projesi destek almaya hak kazandı.

 

 

Bu haber 301 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...