Takımlar Afyonkarahisar’ı tercih ediyor

12 Temmuz 2018 15:36

Süper Lig başta olmak üzere tüm liglerdeki takımlar kamp için komşu Afyonkarahisar’ı tercih ediyor.

                Kışın kayakçıların yazın futbol takımlarının merkezi olan Davrazspor’a son yıllarda takımın gelmemesi en çok komşu Afyonkarahisar’a yaradı.

                Sporcu kamp merkezi olma yolunda ilerleyen Afyonkarahisar’a geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sezonda yüzlerce takım geliyor. Özellikle Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın spora bakış açısıyla kent kabuğunu aşmayı başardı.

                Bu arada Süper Lig temsilcisi Bursaspor, yeni sezon öncesi kamp hazırlıklarına Afyonkarahisar’da başladı.  Ankaragücü, Balıkesirspor gibi bir çok takımın yer aldığı Afyonda futbol turnuvaları da gerçekleştiriliyor.

Bursaspor futbol takımının Afyonkarahisar NG Güral Otel'de girdiği kamp sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Ay, kaldıkları otelden çok memnun kaldıklarını belirtti.

Yurt dışında kamp yapan bir takımın kamp maliyetinin en az 200 bin euro olduğunu dile getiren Ay, "1-2 kulübümüz Türkiye'de kalmayı tercih etti. Hocam bana geldi, 'Başkanım biz de gitmeyelim Avusturya'ya, Türkiye'de yapalım' dedi. Benim de hoşuma gitti. Neticede Afyonkarahisar gibi şehirlerin de kalkınması lazım. İnşallah bizden sonra burada daha fazla takımın konaklayacağını ve kamp yapacağını düşünüyoruz. Çünkü, diğer başkanlarımız ve hocalarımız da birbirleriyle konuşuyorlar. Memnuniyetimizi söyledikten sonra çoğu takım burayı tercih edecektir diye düşünüyorum. Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hakikaten çok güzel." diye konuştu.

Teknik Direktörlüğünü Samet Aybaba’nın yaptığı Bursaspor’da Ispartalı futbolcu Yusuf Erdoğan da forma giyiyor.

BALIKESİRSPOR DA AFYONKARAHİSAR’DA

Öte yandan TFF 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor Baltok yeni sezon hazırlıklarını teknik direktör Giray Bulakyönetiminde Afyonkarahisar'da sürdürdü.

Afyonkarahisar Spor Kompleksi Tesisleri'nde 2018- 2019 yılı hazırlıklarını sürdüren Balıkesirspor Baltok, günde çift antrenmanla hazırlıklarını sürdürdü. Taktik ve kondisyon ağırlıklı antrenman programı gerçekleştiren kırmızı-beyazlı ekip top çalışmasıyla antrenmanı tamamladı.

'KAMP PROGRAMIMIZI 3 AŞAMALI OLARAK PLANLADIK'

Teknik direktör Giray Bulak, kamp dönemini 3 aşamalı olarak planladıklarını belirterek, kamp programı içerisinde hazırlık karşılaşmaları da oynayacaklarını aktardı. Bulak, "Takım olarak iyi bir ortamda çalışıyoruz. Hem otel hem saha ortamı bizim için çalışmaya müsait ve uygun. Havanın serin olan saatlerinde antrenman yapmaya çalışıyoruz. Bu bakımdan sağlıklı bir kamp geçtiğini söyleyebilirim. Burası iyi bir bölge olmuş. Umarım daha da iyi gelişkin hale getirilir. Kampımız 3 aşamalı olacak. 1'inci aşamasını Balıkesir'de yaptık. Burada iki aşamalı çalışacağız ayın 20'sine kadar. Daha sonra takıma 3 gün izin vereceğiz. Sonra 3'üncü aşama başlayacak. Burada da ilk dönemde 4 hazırlık maçı yapmayı planladık. 4 veya 5 tane de ikinci dönemde oynayacağız. Ağustos'ta da TSYD turnuvasına katılacağız. Sonra şehrimize gideceğiz" dedi.

Bu haber 319 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...