“Her Türlü Bakım Yapılıyor”

3 Temmuz 2018 18:33

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu. Başkan Günaydın, geçen günlerde Gül Küçük Sanayi Sitesinde meydana gelen köpeklerin tüfekle vurulması sonrasında tedavisi süren hayvanlar hakkında da merkez görevlilerinden bilgi aldı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu. Merkezdeki hayvanların bakımları, tedavileri, çevre peyzajı ve diğer hususlarda merkezde bulunan yetkililerden bilgi alan Başkan Günaydın, geçen günlerde Isparta’da çirkin bir olayın yaşandığını ve köpeklerin av tüfeği ile vurulduğunu söyledi. Günaydın, olay sonrasında merkezde tedaviye alınan köpeklerin durumu ile ilgili veteriner hekimlerden bilgi aldığını aktararak, saçma yaraları bulunduğunu, üç köpeğin kurtarıldığını ancak birinin durumunun ağır olduğunu kaydetti. Hayvanların sağlığına kavuşması amacıyla yoğun bir çaba gösterildiğini belirten Günaydın, yine bir süre önce kulakları kesilmiş halde bulunan ve tedavisi süren köpeğin de durumunun iyi olduğunu aktardı. Günaydın, “Burada hayvanlarımıza her türlü bakım yapılıyor. Veteriner hekimlerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kısırlaştırmanın bir santimle yapıldığını ve yine merkeze değişik vakalarla gelen hayvanların gerekli işlemler sonrasında alındığı yere bırakıldığını belirten Başkan Günaydın, “Vatandaşlarımız bu olayı tam olarak bilmiyor. Yasa gereği alınan hayvanların bakım, tedavi ve kısırlaştırmalarının ardından alındıkları yere bırakılmaları zorunlu. Türkiye’nin en iyi hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezine sahibiz. Merkezimiz açılışının 5-6 ay sonrasında tam olarak oturdu ve iyi bir hizmet veriliyor” görüşlerinde bulundu.

Veteriner İşleri Müdürü Hamdi Balcı da, Isparta’da üzücü olaylar yaşandığını ancak merkezde yoğun bakım, klinik, karantina alanlarının bulunduğunu ve yine kedi bakım evlerinin de bulunduğunu dile getirdi. Balcı, yasa gereği alınan hayvanların aşılama, kısırlaştırma ve tıbbi müdahale ve bakımlarının ardından alındıkları yere bırakılma zorunluluklarının olduğuna dikkat çekerken, yaşamlarını idame edemeyecek olan yaşlı ve sakat hayvanların ise sürekli olarak bakımlarının yapıldığına işaret etti.

Merkezde görev yapan veteriner hekimler de  her türlü müdahale şansına sahip olduklarını ve modern bir Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olduklarını anlattı. Kısa bir süre önce açılmalarına karşın 760 vakaya müdahale ettiklerini belirtti. Merkezde yine 400 köpek ve 69 kedinin kısırlaştırmasının tamamlandığını ve tedavilerinin ardından yasa gereği on gün sonrası küpelenen hayvanların alınan yere bırakıldığını söyleyen veteriner hekimler, “Kanun bize bunu emrediyor. Yine merkezimizde tümör, göz gibi diğer büyük ameliyatları da yapabiliyoruz. Burada görev yapan arkadaşlarımız çok yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bundan dolayı da vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Sokak hayvanlarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Hastalarımızın ağzı var, dili yok” görüşlerinde bulundular.

Bu haber 390 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...