RAMADA, 66. OTELİNİ ISPARTA’YA AÇTI

29 Haziran 2018 18:41

Isparta’yı turizm ve iş hayatında daha da geliştirecek bir eser daha hizmete sunuldu. Isparta’nın toptan zücaciye grubundaki köklü şirketlerinden YAPAŞ, 2 yıl önce başladığı otel inşaatını tamamladı. 119 oda, 258 yatak kapasiteli otel, RAMADA markasıyla 4 yıldızlı olarak hizmete sunuldu. YAPAŞ Grup, RAMADA isminin verildiği otel için arsa bedeli hariç 20 milyon TL’lik yatırım yaptı. İlk etapta 50 istihdamın sağlandığı otelde tam kapasiteye ulaşılınca iş gücü sayısı 70’e ulaşacak. Amerikan menşeli Dünyanın en bilindik markasını Isparta’ya getiren YAPAŞ Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Çakalak ile Genel Müdür Osman Çakalak, Isparta’nın turizm açısından geleceğine inandıklarını belirterek, yatırımlara başka sektörlerde devam edeceklerini ifade ettiler.

İNŞAAT 2 YIL SÜRDÜ

YAPAŞ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Çakalak, yatırımın öyküsünü şöyle paylaştı:

“Arsamız 2000 m2, inşaatımız 1000 m2’ye oturuyor. 13 katlı bir yapı. İnşaatımız 10 bin m2. 2005 yılında inşaata başladık. Apart niyeti ile başlamıştık ancak üzerinden 1 yıl zaman geçtikten sonra bu fikirden paylaştık. Bizim ilk mimari proje çiziminde otel olarak başlanmıştı. Biraz çekimser kaldık. Daha sonra baktık ki her yer apart. Apartın en tap zamanında biz apart yapmaktan vazgeçtik. Proje tadilatı ve diğer gerekli işlemleri yaptıktan sonra 2 yıl imalat dönemimiz oldu. Allah’a şükürler olsun bu günlere geldik.

RAMADA’NIN DÜNYADA 8800 OTELİ VAR

Otele dönerken bir marka almak için araştırma yaptık. Markaları araştırdık. Dünyadaki en büyük otel grubu olan Wyndham Hotel Group’u ile görüşmelere başladık. Dünyada 20 marka altında 8500 oteli olan bir grup. Türkiye’de ve Dünyada en bilinen markası bir Wyndham otelleri bir de Ramada. Türkiye’de ve Dünyada en bilineni Ramada. Ramada’nın dünyada 8800 civarında oteli var. Amerika menşeeli bir marka. Türkiye’de de yönetim merkezi var. Türkiye Cumhuriyetleri, Rusya, Avrupa’nın bir bölümü, Arap ülkeleri İstanbul’dan yönetiliyor. İstanbul, İngiltere’ye bağlı. İngiltere, Amerika’ya bağlı.

66. OTEL ISPARTA’DA AÇILDI

Isparta Ramada 66. otel. 2019 sonuna kadar 100’e ulaşmayı hedefliyorlar. 119 oda, 258 yatak kapasitemiz var. Düğün salonu, çok amaçlı salonumuz 6 ay içerisinde faaliyete geçecek. 30 kişilik ve 100 kişilik olmak üzere 2 ayrı toplantı salonlarımız var. Alakart restoranımız var. 200 kişi kapasiteli.

İNSAN ODAKLI BİR SİSTEM

Ramada, insan odaklı bir otel sistemi. Boşuna marka olmamış. En önemlisi yangın güvenlik sistemleri. Otel odasında olası bir yangın anında ateşin başka odaya ya da başka yere geçmemesi için bir sistem geliştirilmiş. İnsan güvenliği için her türlü tedbir alınmış durumda. Ve uygulamaların hepsi belgeli olmak zorunda. Dünyada kendisini kanıtlamış yalıtım malzeme markaları isteniyor.

ISPARTA, BU MARKAYI HAKEDİYOR

Fizibilitemizi yaptık. Isparta, marka bir şehir. Yaşanılabilirlikte birinci sıradayız. Bu gözle bakarken Isparta’da iyi otel markalarının olmasını istedik. Bu mantıktayız. Açılalı henüz 1 hafta olmadı. Walk in müşteri grubu var. Buralardan Ramada’yı tercih edecek müşterilerimiz olacak.

ISPARTA DA BAŞARABİLİR

Birçok şehir doğası ile turizmi başarmış. Bizim neyimiz eksik. Göl var, kayak var, doğamız var. Herşeyimiz var. Tarihi ve turistik açıdan oldukça zengin bir iliz. Organizasyonla ilgili bir konu. İlimizde çalışmalar yapılıyor. İnşallah her yıl gelen misafir sayısı artacaktır. Ramada’nın varlığı da bu sürece katkı sağlayacaktır”.

‘MARKA OLSUN, STANDART OLSUN İSTEDİK’

YAPAŞ Grup Genel Müdürü Osman Çakalak da hizmet sektöründe belli standartları yakalamanın önemine dikkat çekerek “Hizmet sektöründe belli standartlar var. İstekler aynı, beklentiler aynı. İstanbul’daki adamın da Amerika’daki adamın da aynı. Ramada’yı tercih etmemizin sebebi standardı yakalamak. Biz sistemi satın aldık. Biz Yaşar Otel olarak da çıkış yapabilirdik. Üst çıta olsun istedik. Marka olsun, standart olsun istedik

Ramada, 66 ilde var. Artık ilçelerde dahi açılmaya başlandı. Ramada olduk ama dışarda 100 TL’ye satılırken biz 300 TL’ye satmayacağız. Firma minumum bir bedel koyuyor, o rakama göre hareket ediyoruz. Fiyatları en dipte tuttuk.”

Bu haber 767 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...