Bilgiç: O gece, Meral Akşener MHP’nin Genel Başkanı olsaydı ne olurdu?

21 Haziran 2018 15:13

AK Parti Isparta Milletvekili Bilgiç, ‘Çok açık ve net söylüyorum. Söz konusu olan beka sorudur, söz konusu olan üniter yapımız, söz konusu olan milli birliğimiz, bayrağımız, ezanımızdır” dedi.

Kanal 32’de yayınlanan Seçim Özel programında sorularını yanıtlayan AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ülkücü camiayı uyardı.

Bilgiç, şöyle konuştu:

NEREDE DURDUKLARINI ÇOK İYİ BİLİYORLAR

“Çok açık ve net söylüyorum. Söz konusu olan beka sorunudur, söz konusu olan üniter yapımız, söz konusu olan milli birliğimiz, bayrağımız, ezanımız… Böyle bir mesele eğer masanın üzerinde ise onun dışındakileri konuşmak, oy kaygısı tartışması yaratmak abesle iştigaldir. Ülkücü hareket, Milliyetçi Hareket Partisi ve onun genel başkanı nerede durduğunu çok iyi biliyor.

NEDEN ELE GEÇİRMEK İSTEDİLER?

Neden ısrarla Milliyetçi Hareket Partisi’ni teslim almak istediler. Ülkücü kardeşlerimizin bunu görmeleri gerekiyor. Neden ısrarla Milliyetçi Hareket Partisi’ni teslim almak için olmadık işleri yaptılar, olmadık  tezgahları kurdular. Kimlerle kol kola girdiler? Düşünün 15 Temmuz gecesi Milliyetçi Hareket Partisi’nin başında Meral Akşener gibi bir ismin olduğunu. Bugün bu seçimi konuşuyor olmazdık. Bütün oyun ve tezgah bu kadar açık ve netken ülkücü kardeşlerimizin, Milliyetçi Hareket Partisi tabanı ile Adalet ve Kalkınma Partisi tabanının Cumhur ittifakına ters bakacağını düşünmüyorum. Bakmazlar. Zaten giden varsa gittiler. Bunun dışındaki tüm söylemlerin hepsi  sayın genel başkanının da söylediği gibi şerefsizlikten başka bir şey değil. Hala nifak çıkarma gayretleri. Ama onların akılları buna yetmez. Gelinen nokta itibariyle ne duruma düştükleri ortada. Konuştukça batıyorlar. Konuştukça millet gerçek yüzlerini görüyor.

BİZİM SIRTIMIZI DAYADIĞIMIZ YER MİLLET

Bizim Milliyetçi Hareket Partisi ile bir tane ortak özelliğimiz var. Biz sırtımızı millete dayarız. Gücümüzü milletten alırız. Onun iradesi bizim irademizdir. Onun kararı da başımızın tacıdır. Biz başkaları gibi ‘sırtımızı Kandile, PKK, YPG, FETÖ’ye dayıyoruz’ diyenlerle ortaklık peşinde değiliz. Bizim böyle bir şey yapmamız için bir cinnet hali yaşıyor olmamız gerekir. Her iki partide kendi tabanları ile son derece güçlü bir şekilde meclise geleceklerdir. Meclisin gücüne güç katacaklardır. Güçlü hükümeti inşa edeceklerdir. Ve tüm terör örgütleri ile olan mücadeleyi de sonuna kadar sürdüreceklerdir. Minbiç’te, Kandil’de, Afrin’de yaşananlar ortada. Bütün bunlar karşısında Türk milletinin sessiz kalmasını bekleyebilir misiniz? ‘Sessizlerin sesi olacağız’ diyoruz. Bizim sorumluluğumuz sadece kendimizde değil. Bu işin sorumluluğu bu davaya, bu ülkeye, bu millete inanmış herkesin omuzundadır. Sorumluluğumuz sadece kendimize, milletimize, devletimize karşı. Sorumluluğumuz dualarıyla bize destek veren Türk dünyasına, İslam Dünyasınadır.”

ORTAK AKIL

Kanal32’de Seçim Özel programına katılan AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi  Bilgiç, Cumhur İttifakına yönelik önemli açıklamalar yaptı. Bilgiç, şöyle konuştu:

“Bu birliktelik ne 17 Nisan’a kadardı, ne de 25 Haziran’a kadar. Yerli ve milli unsurların, milliyetçi-muhafazakar kadroların ittifakı sonuna kadar devam edecek. Tabiki zaman zaman farklı düşünülen yerler olabilir. Parti politikaları farklı olabilir. Isparta’da da bundan sonra da süreci ortak akıl içerisinde sürdürmeye devam edeceğiz. Biz çok uzun zamandır ortak karar ve ittifak içindeyiz. Isparta’ya yatırımların gelmesi konusunda ortak hareket edeceğiz. Biz inanıyoruz ki Cumhur İttifakı bütün Türkiye’de başarılı olacaktır.”

 

 

 

 

Bu haber 350 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...