Devlet mantığını bir kenara bıraktık

10 Şubat 2013 23:39

PTT Başmüdürü Yaşar Adanalı, alışılmışın dışında bir performans sergilediklerini açıkladı. İşlerinin tamamen müşteri yani vatandaş odaklı olduğunu ifade eden Adanalı, memuriyetin dışında bir işadamı bir girişimci gibi hareket ettiklerini belirtti. Adanalı, vatandaşların PTT üzerindeki memnuniyetinin artmasını bu çalışmalara borçlu olduklarını söyledi.

PTT Başmüdürü Yaşar Adanalı, göreve yaklaşık 4 ay önce başladı. Daha önce Antalya, Bilecik, Burdur Başmüdürlüğü görevinde bulunan Adanalı, yılların vermiş olduğu tecrübeyi Isparta’ya aktarmak için çalışacağını belirtti. Bu anlamda PTT Genel Müdürü Osman Tural’ın da direktifleri doğrultusunda devlet mantığını bir kenara bıraktıklarını belirten Adanalı, özellikle çalışanları için de özeleştiri de bulundu.

DİNAMİK, GÜÇLÜ PERSONELE İHTİYACIMIZ VAR

Şu anda PTT bünyesinde çalışan personelin dışarıdan da görüldüğü üzere yaşı ilerlemiş insanlardan oluştuğunu ancak bunların yine de tam kapasite çalışması için uğraşacaklarını bildiren Adanalı, şunları söyledi: “Potansiyel olarak personel politikası Isparta’da farklı çalışıyor. Personel sayımız bir kere oldukça fazla.

BİZİM ÖNYARGIMIZ İŞTİR

Bizim hiç kimseye önyargılı olma gibi bir düşüncemiz yok. Bizim önyargımız sadece iştir, çalışmaktır. Kim ne kadar katkı sağlıyorsa, biz ona bakarız. Yöneticinin görevi de; müşteri memnuniyetini sağlamaktır.

Öte yandan müşterimiz de hakikaten kendine çok ayrıcalık istiyor. Bunu sitem olarak söylemiyorum, haklı olarak istiyorlar. Çünkü PTT’nin vermiş olduğu hizmet kalitesi her geçen gün artıyor. Her gün yeni bir yenilik sunuyoruz insanlara. Yani işlerini daha da kolaylaştırıyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımız daha fazlasını ister hale geliyor. Vatandaşımızın beklentisini yükseltiyoruz.

VATANDAŞ EN UFAK ŞEYDE ÇALIŞANIMIN YAKASINA YAPIŞIYOR

Bunun olumsuz sonuçlarını da görüyoruz. Mesela bankayla kurumumuz kıyaslamak gerekirse, benim personelim iki dakika çay içse ve bu sırada bir kişi sırada beklese kıyamet kopuyor. Ama bankada öyle mi? Gidin en az yarım saat ya da yoğunluğa göre 15 dakika sıra beklersiniz. Ama kimse bir şey demez. Hatta vatandaş kurumumuzdaki olayı Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığına kadar taşır ama bankaya aynı şeyler yapılmaz. Ama banka da ben de aynı şeyi yapıyorum.

DAHA GENİŞ ALANLARA YAYILMAK İSTİYORUZ

Biz, müşteri memnuniyetinden başka hiçbir şey düşünmüyoruz. Biz artık devlet mantığını bir kenara bıraktık. Bunda Genel Müdürlüğümüz bize ön ayak olmuştur ve bu kolaylığı bizlere sağlamıştır. Ne kadar fazla personelle çalışıyorsan, o kadar geniş bir alana yayılman lazım. Bizim en büyük sıkıntımız bu. Bizde yeteri kadar personel var ama geniş alanlara yayılamıyoruz. Isparta’da bunu gördüm. Bunu değiştirmek için elimden geleni yapacağım. Personelimi tam kapasite kullanmak istiyorum.”

 

 

Bu haber 745 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...