“Eğirdir Sekibağ Yaşlı Yaşam Evi” yakında hizmete girecek

10 Şubat 2013 23:27

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük ve Yardımcısı İlkay Türkoğlu birlikte Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ettiler.

Yapılan ziyarette İl Müdürlüğünün çalışmalarına her zaman destek çıkan Başkan Özmeral’e İl Müdürü Yakup Kütük teşekkür ederek “Eğirdir Sekibağ Yaşlı Yaşam Evi”nin Bakanlıktan izninin çıktığını müjdeledi.

İl Müdürü Kütük, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e “Önceden sizin Soysal Hizmetler İl Müdürlüğü yapmanız bize ayrı bir güç vermekte olup sosyal konularımızda kolayca anlaşabiliyoruz. Bize fazlasıyla her konuda yardımcı oluyorsunuz. Eğirdir’e gelirken çok rahat ve sevinerek geliyoruz. Başkanım size çok teşekkür ediyoruz. Hep birlikte Eğirdir’de güzel hizmetlere imza atacağız” dedi.

“Eğirdir Sekibağ Yaşlı Yaşam Evi”nin Hastane üzerindeki Sekibağ Mahallesi’nde Köklü Ailesi’nin göl manzaralı binasında hizmet vereceğini açıklayan İl Müdürü Yakup Kütük, “6 erkek yaşlının barınacağı ve Türkiye’nin en iyi hizmet veren mekânı iddiası ile yola çıkıyoruz. Binayı kiraladık, tadilat, tamirat ve tefriş işlemlerine başladık. Herhangi bir engel çıkmadığı takdirde Mart ayında yaşlılarımıza bu binada hizmet verilecek” açıklamasını yaptı.

Huzurevi dışında kiralanan binanın daha ev havasında bir mekân olması sebebiyle daha sağlıklı yaşlıların tercih edilerek kalabileceği “Eğirdir Sekibağ Yaşlı Yaşam Evi”nde kaloriferci, yaşlı bakım elemanları çalışacak. Yaşlıların yemek, ısınma ve bütün ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak.

Başkan Özmeral, İl Müdürü Yakup Kütük ve İl Müdür Yardımcısı Türkoğlu’nun birlikte ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek, “İlçemizde Huzurevi’nden başka yaşılar için yeni bir mekânın açılmış olması bizleri çok sevindirdi. Yer bulunduğunda başka mahallelerde de böyle hizmetler verilmeye çalışılacak. Bu konuda yer arayışları devam etmektedir.” diyerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ziyarette, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün Eğirdir’de açılması çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Başkan Özmeral, “Yaşlarımız ve Sosyal Hizmetler için Belediye olarak her türlü yardıma ve desteğe hazırız” dedi.

 

Bu haber 1011 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...