BİLGEDER, SDÜ’leri iftarda buluşturdu

13 Haziran 2018 18:29

SDÜ’de görev yapan akademisyenlerin oluşturduğu BİLGEDER, faaliyetlerini hızlandırdı. Akademisyenleri aileleriyle birlikte iftar yemeğinde buluşturan BİLGEDER, Bilim Ödülleri çalışması başlattı.

SDÜ’de Akademisyenler tarafından kurulan Bilim Geliştirme Derneği, 11 Haziran günü üyelerini iftarda biraraya getirdi. Öğretim elemanları arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlama, bilimsel ve sosyal çalışmalar yapmak, üniversite-toplum işbirliğinin gerçekleşmesine öncülük etmek, Atatürk Cumhuriyeti’nin, Türk ve İslam kültürünün yaşamasına, yaşatılmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan dernek, önümüzdeki günlerde Bilim Ödülleri de dağıtacak.

BİLGEDER Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yiğit, akademisyenlerin aileleriyle birlikte katıldığı iftar programından sonra bir konuşma yaptı. Dernekle ilgili bilgilendirme yapan Yiğit, şöyle konuştu:

YENİ ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI

“Derneğimiz üniversitemizin “Bölünmesiyle” yasal bir tüzük değişikliği yapma gereği ortaya çıktığı için geçen hafta tüzük değişikliği ve genel kurul yapmıştır. Bizler geçen hafta arkadaşlarımızın teveccühü ile yönetime geldik. Bugünde ilk iş olarak iftar yemeği düzenlemek suretiyle öğretim elemanlarımız ve aileleri ile birlikte bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeyi amaçladık.  Ramazan’ın ve finallerin son demlerinde gerçekleşen bu organizasyon ile öğretim elemanlarımıza bir moral motivasyon olduğu kanaatindeyiz. Katılan değerli öğretim elemanlarımıza teşekkürü borç biliriz.

BİLİM ÖDÜLLERİ ÇALIŞMASI BAŞLADI

Derneğimiz bundan sonra daha yoğun bir şekilde kuruluş ülküsüne uygun olarak faaliyet gösterecek ve basında adından sıkça söz ettireceği temennisindeyiz. Yine Ekim ayına doğru bir istişare toplantısı düzenleyeceğiz. Ayrıca geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz ‘BİLGEDER Bilim Ödülleri’ çalışmasını başlatacağız. Her yıl derneğimizin amacı doğrultusunda dernek üyelerimizin oyları ile Atatürk Cumhuriyetinin, Türk ve İslam kültürünün yaşamasına, yaşatılmasına ve gelişmesine katkıda bulunan Fen, Sosyal ve Sağlık alanında akademisyen arkadaşlara Bilim Ödülleri vereceğiz. Bir önceki yönetim de görev alan Başkan Prof. Dr. Ahmet Ali Işıldar ve yönetimine derneğimize katkılarından ötürü teşekkürlerimizi sunarız.”

Bu haber 363 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...