‘Hakem sayımızı daha da çok artırmayı hedefliyoruz’

7 Haziran 2018 16:49

Futbol İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Arabacı, genç hakemleri kazanmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, yeni bir kurs daha açmayı planladıklarını bildirdi.

Futbol İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Arabacı, Isparta merkezde futbol oynayan gençleri hakem olmaya davet etti. Hem futbol oynayıp hem de hakemlik yapılabileceğini daha önceki yıllarda HİF hakemliğinden bir çok gencin kazanıldığını belirten Arabacı, “Daha önce açtığımız hakemlik kursundan kazandığımız gençler oldu. Gençlerimizi kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Teorik ve uygulamalı eğitimlerimize daha çok önem veriyoruz” dedi.

“YETENEKLİ GENÇLERİMİZ VAR”

Önümüzdeki süreçte bir hakemlik kursu da açmayı planladıklarını söyleyen İl Hakem Kurulu Başkanı Arabacı, “Daha önce açtığımız hakemlik kursuna üniversite öğrencileri yoğun ilgi göstermişti. Ancak bu kurslara katılan öğrenciler okulları bittikten sonra memleketlerine dönüyorlar. Ispartalı gençlerimiz de futbol hakemliği kurslarına katılabilirler. Isparta’dan da yetenekli gençlerimiz var. Ve kazandığımız gençler gelecekte göreceksiniz üst liglerde görev yapacaklar. Hakem sayımızı daha da çok artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

                Arabacı, bazı kulüplerin  yeni sezon öncesinde kurallarla ilgili kendilerinden ders almak istediklerini belirterek, başvuran takımlara eğitimlerin verildiğini bildirdi. Arabacı, ayrıca kendilerinin sürekli yanında olan Merkez Hakem Kurulu’na ve Bölge Sorumlularına teşekkür etti.

Bu haber 336 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...