Vali Oğuz’dan yorum böyle geldi

8 Şubat 2013 23:58

Şarkikaraağaç İlçesi’nde filmlere konu olabilecek bir polis-vatandaş diyalogu yaşandı. İlçede ikamet eden İsmail Demircan, uzun zamandır kızından haber alamayınca polise başvurdu ve birde bulunması için tavsiyede bulundu. Polis bunun üzerine Demircan’ın iddiasına göre “Televizyon dizisini az seyret” dedi. Duyumu alan Vali Oğuz ise polislerin eleştirilecek konumda olmadığını incitici davranışın bulunmadığını söyledi.

Şarkikaraağaç İlçesi’nde ilginç bir durum meydana geldi. İlçede ambulans şoförü olarak çalışan İsmail Demircan, 9 Ocak'tan bu yana haber alınamayan 17 yaşındaki kızı B. Demircan'ın bulunması için polise başvuruda bulundu.  Kızının cep telefonu sinyaliyle bulunması yönünde polise tavsiyede bulunan Demircan beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı. İddiaya göre polis Demircan’a “Her şey senin dediğin kadar kolay olmuyor. Televizyon dizisini az seyret’ dedi.

KIZ ADANA’DA BULUNDU

Vali Memduh Oğuz, olayı öğrendikten sonra iddiayla ilgili yorum yaptı. Kayıp kızın emniyetin sıkı takibi sonucu bulunduğunu söyleyen Oğuz, “17 yaşındaki bir genç kızımız bir arkadaşıyla birlikte kaçıyor. Ailesi tarafından haber verildi. Çok sıkı takip edildi. Geçtiğimiz günlerde de Adana merkezinde bulundu. Genç kız ifadesinde ailesi tarafından kendisine şiddet uygulandığını bu yüzden evine dönmek istemediğini belirtti. Yine Adana’da ki yetkililer tarafından bu tespit edilip Sosyal Hizmetler tarafından koruma altına alındı. Hem asayiş bakımından hem hukuki bakımdan gereken yapıldı. Sosyal güvenlik açısından çocuğumuza devletin koruma şemsiyesi tatbik edildi. Yakınları bir takım şikâyetlerde bulunabilir. Aile içinde olan bir takım ihtilaflardan kaynaklanan sözlerdir. Ama emniyet güçlerimiz tüm görevlerini yerine getirdi. Şu anda mağdur hiç kimse yok” dedi.     

İNCİTİCİ DAVRANIŞ SÖZ KONUSU DEĞİL

Emniyet teşkilatı mensuplarının vatandaşlara davranmada nazik olmaları, gönül alıcı olmalarının esas olduğunu ifade eden Vali Oğuz, “Isparta emniyet teşkilatı tüm kamu birimleri bu konuda örnektir. Biz TSE’den vilayet olarak şeffaflık konusunda belge almış tüm çalışmalarımızı denetime açmış bir vilayetiz. Buna karakollarımız emniyetimiz de dahil. Arkadaşlarımız  burada eleştirilecek konumda değil. Fevkalade çalışma yapılmış. İncitici davranış söz konusu değildir.  Çocuk şiddet gördüğünü başka bir ilde söylüyor. O çocuğun eve gelmemesi nedeniyle ailenin gösterdiği bir tepkidir. O tepkide normaldir. Kendisine ‘çok dizi izliyorsun’ gibi bir söz söylendiğini söylemiş.   Ama çocuğu çok kısa sürede bulunmuş. Kendisine haber verilmiş. Yasal koruma altına alınmış olması bu teşkilata teşekkürü gerektirir. Ben bu manada tüm emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

 

 

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...