SDÜ´nün "İlham Veren" Öğrencilerinin Eserleri

5 Haziran 2018 18:33

''İlham Veren Üniversite'' mottosu ile bilimin aydınlığında nesiller yetiştiren SDÜ'nün, ''Markalaşmak ve aidiyet duygusunu pekiştirmek gayesiyle kar amacı izlemeden kurduğu SDÜKKAN'ın 2018- 2019 ürünleri tamamlandı. Tasarım Yarışmasında derece alan SDÜ öğrencilerinin eserleri ürün haline getirildi.

"1976- Benim üniversitem. Benim hayatım"

Kökleri, 21 Şubat 1976 tarihine dayanan SDÜ'nün öğrencileri ile duygusal bağını güçlendirmek gayesiyle kurduğu SDÜKKAN yoluna güvenle devam ediyor. Kar etme amacı izlemeyen ve öğrencilere yarı zamanlı iş olanakları sunan markalı ürünler kurumu SDÜKKAN 2018- 2019 Kreasyonunu tamamladı. SDÜKKAN Tasarım Yarışmasında dereceye giren eserler ürün haline getirildi.

"Çizdiğim karikatürü ürün halinde görmek çok güzel duygu"

Mimarlık Fakültesi Öğrencisi ve SDÜKKAN Tasarım Yarışması 1'incisi Emrecan Akyolcu, çizdiği eserin ürün haline dönüştürülmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi. Tasarımı yaparken 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in “Baba” lakabından ilham aldığını kaydeden Akyolcu, “Goodfather yapıtının ana karakteri çıkış fikri oldu. Oradaki replikleri SDÜ'ye uyarladım. 1'inci seçildi. Şimdi de ürün haline getirildi. Tasarımı tanımadığım insanların üzerinde görmek farklı bir his yarattı, çok mutlu oldum.” dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencisi Esra Oturak da yaptığı tasarımın değerlendirilmesi karşısında duyduğu gururu dile getirerek SDÜ'nün öğrencileri için farklı ve özgün yaklaşımlar getirmesinin güzel olduğunu söyledi. Oturak, “Bize bu fırsatı sunanlara teşekkür ederim. Tasarımın ürün haline dönüşmesi de güzel bir duygu benim için” şeklinde konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğrencisi Dursun Ali Arslan ise fikrinin çıkış noktasını şöyle anlattı: “Yarışmaya katılmaya karar verdikten sonra 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile ilgili bir mizahi unsur aradım. Marka haline gelen “Binaenaleyh” sözü benim için en idealiydi.''

Sosyal Tesisler İşletme Müdürü Öğretim Görevlisi Mustafa Erhan Türkoğlu ise SDÜKKAN'da “Markalı not defteri, ajanda, kalem, kitap ayracı, çanta, şapka, termos bardak, rozet, tişört, stiker, sweat shirt gibi ürünlerin kar amacı izlemeden satışa sunulduğunu belirtti.

SDÜKKAN, “İlham veren üniversite” idealinin önemli bir enstrümanı olarak 9 Mayıs 2016 tarihinde açıldığını anlatan Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “SDÜ öğrenci odaklı bir üniversite. Öğrencilerin aidiyet duygularını pekiştirmek gayesiyle böyle bir organizasyona gidildi. Artık “Endüstri 4.0” çağındayız. Marka haline gelmek büyük değer taşıyor. Bu bağlamda SDÜKKAN markalaşma hamlesinin önemli bir parçası oldu. SDÜKKAN öğrencilerin de proje içerisinde aktif görev aldığı bir yapıdır. Öğrenciler burada yarı zamanlı çalışma imkanı da buluyorlar.

“Eski mezunların erişebilmesi için de E- Ticaret kurmayı planlıyoruz”

Eski mezunların da SDÜ markalı ürünleri talep ettiğini anlatan Türkoğlu, “Yakın bir zaman içerisinde internetten satış kanalı da kurmayı planlıyoruz.” Dedi

 

 

Bu haber 481 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...