Yalvaç Belediye Meclisi toplandı

8 Şubat 2013 23:51

Yalvaç Belediyesi meclisi aylık olağan toplantısını gerçekleştirmek üzere 6 Şubat Çarşamba akşamı bir araya geldi. Meclis salonunda saat 19:30’da başlayan toplantıya bir meclis üyesi katılmazken gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Çoğunluğun olduğunun tespitinin ardından oturumu açan Başkan Tekin Bayram, beş maddelik gündeme eklenmesi için sunulan müzekkereyi okutup üyelerin onayına sundu. Yeni asfalt dökülen yolları izinsiz kazanlara ceza verilmesi konusuyla ilgili maddenin gündeme eklenmesi kabul edildi.

Gündeme geçilmeden önce bazı meclis üyeleri su faturalarının çok yüksek gelmesi nedeniyle halkın tepki gösterdiğini ve bu konunun yeniden değerlendirilmesini talep etti. Başkan da ilgili yasanın ve bu yasaya göre belediye meclisinin aldığı kararın birer örneğinin meclis üyelerine verilmesini, üyelerin bunları inceledikten sonra karar vermelerini istedi.

Gündemin ilk maddesinden önce Ocak ayı meclis toplantısının kararları okunarak oylamaya sunuldu. Kararların oy birliği ile kabul edilmesinin ardından gündemin ilk maddesinde İmar Planında Hayvan Pazarı olarak ayrılan alanın kamulaştırılması konusu görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren Başkan, söz konusu yerin Isparta girişinde bulunan özel mezbaha tesisinin hemen arkasında toplam 10 bin metre karelik bir alan olduğunu, bu yeri ilgili yönetmelik gereği arıtmaya en yakın yer olduğu için seçtiklerini belirtti. Bu açıklamanın ardından yapılan oylamada madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesinde çöp dökülen mevcut alan ve çevresinin kamulaştırılması görüşüldü. Başkan’ın bu alanın şahıs malı olduğu ve buraya çöp döküldüğü için vatandaşların mağdur olmamaları adına bu alanın kamulaştırılması gerektiğini ifade etmesinin ardından yapılan oylamada konu oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde bulunan Selahattin Demirkol  adlı vatandaşın Görgü Mahallesindeki taşınmazlarının belediyeye ait taşınmazla takası konusu da yapılan oylama sonucu üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde AB uyum yasaları çerçevesinde Pazar Yerleri Yönetmeliğinde yapılan değişikliğin uygulanması konusu görüşüldü. Yeni yönetmeliği üyelere okuyan Başkan Tekin Bayram, sokaklarda Pazar kurulamayacağını, bir alanın Pazar yeri olarak düzenlenmesi gerektiğini bu alanda da tuvalet, ışıklandırma, zabıta bürosu, bozulabilen ürünler için kapalı ve soğutuculu bölümler, ayrı ayrı olmak üzere üretici ve satıcı bölümleri ve kamera sistemi gibi özelliklerin olması gerektiğini belirtti. Bunların büyük bölümünü mevcut Pazar yerinin karşıladığını sadece kamera sistemi maddesinin eksik olduğunu ve yönetmeliğe göre 2016 yılına kadar bu alanın dışında kurulu pazarların kaldırılacağını ifade etti. Pazarcılar Derneği Başkanının da üyelere bilgi verdiği görüşmeler sonucunda konunun incelenmesi için bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Gündeme sonradan eklenen maddede yeni asfalt dökülen yollarda izinsiz olarak kazı yapıp asfalt bütünlüğünü bozanlara verilecek ceza konusu görüşüldü. Görüşmeler sonucu bu kişilere bozdukları kısımda meydana gelen maddi zararın üç katı para cezası kesilmesine karar verildi.

Şubat ayı oturumu, bir sonraki meclis toplantısının 06 Mart Çarşamba günü yapılmasının kararlaştırılmasının ardından sona erdi.

 

 

 

Bu haber 695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...