CHP’den Gezi yıldönümü açıklaması

31 Mayıs 2018 18:17

Isparta Cumhuriyet Halk Parti İl Başkanlığı tarafından Gezi Direnişinin 5. yılı anısına bir basın açıklaması yaptı.

                Yazılı olarak yapılan açıklama şöyle:       

“Türkiye’ye yayılan direnişin sadece Gezi Parkı’nı değil, yıllardır emek ve demokrasi düşmanlığının bayraktarlığını yapan, tüm özgürlük ve demokrasi alanlarını daraltanlara karşı halkın yükselen tepkisidir

     "Gezi direnişi sömürü, zorba ve gerici düzeninde sesi ve nefesi zorla kesilen halkın aldığı nefes, haykırdığı sestir. Kadınlara, gençlere ve toplumun tüm ilerici, özgürlükçü değerlerine yönelik yukarıdan aşağı gelişen saldırılara karşı, özgürlüğü hedef alanlara karşı özgür bir ülke ve hayat kurma mücadelesi olmuştur. Güçlü bir akıntıya kürek çekmenin nafile olduğunu, örgütlü bir halkın önünde hiçbir zorbanın ayakta kalamayacağı gerçeğini unutuyorlar"

       Ne olursa olsun bu ülke Gezi'yi yaşayarak Haziran'ın sıcağını iliklerine akıttı. Milyonlar şarkılarını dillerinden düşürmeden kararlı ve direngen bir duruşu tarihin içinden geçerek yaşadılar. Cesur yürekli kadınların ve gençlerin büyük bir ağacın yapraklarına dönüşerek kara bir dumanı dağıttığı, nefes aldırdığı bir ülke artık burası…Bu ülkenin tarihinde ender rastlanacak halkın o kendi olduğu, kendini bulduğu, parkından, meydanlarından yola çıkarak bedenine, yaşamına, ülkesine, geleceğine sahip çıktığı o tarihi anların, Gezi'nin suretini tarihe aksettirdiği o takvim yaprağının yıldönümünde; bedenimizle, ruhumuzla; kaybettiklerimiz Berkin ELVAN,Ali İsmail KORKMAZ, Ethem SARISÜLÜK ve bu Ülkedeki Milyonların yüreğinde gezinen daha nicelerinin yanı sıra Gezinin sembolü olan Kırmızılı kadın ve her biri ile  sonsuza kadar yaşatacaklarımız ve direngenliğimizle her yerdeyiz. onun için Gezi’den gelen ruhu Referandum sürecinde önce “hayır” diyerek, bu günde “Tamam” diyerek sonlandıracağız.”

 

 

 

Bu haber 306 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...