“Belediyeler, bizim yüz akımızdır”

7 Şubat 2013 23:07

Halkı sokaklara çıkmaya davet eden Şenol, "Belediyelerimize sahip çıkmak zorundayız. Gerekirse halk sokağa dökülmeli" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında iktidarı sert ifadelerle eleştirdi.

Muhalif belediyelere düzenlenen operasyonlar üzerinden iktidarı eleştiren Şenol, "Terör yuvasına saldırırcasına maliye, polis, savcı muhalif belediyelere hücum ediyor. Belediyelerde moraller bozuk, kimse bir yere imza atmak istemiyor" dedi.

Siz hiç AKP'li belediyelere operasyon yapıldığını duydunuz mu? diye soran Şenol, "Ankara Büyükşehir Belediyesi yolsuzlukların, usulsüzlüklerin en yoğun olduğu yer. Ama belediye AKP'li olduğu için kimsenin sesi çıkmıyor" ifadelerini kullandı.

“HALKIN GÖZÜNDEN DÜŞÜRMEK İÇİN

YAPILAN OPERASYONLARDIR”

Şenol, şöyle devam etti; “Eğer yolsuzluk varsa hemen her yerde vardır ve bu ayrım yapılmaksızın yargı bağımsız şekilde üzerine gitmek orundadır. Biz yolsuzluğun üzerine gidilmesin de demiyoruz. Ama taraflı ve inandırıcı olmayan, özellikle başarılı büyükşehir belediyelerini halkın gözünden düşürmek için yapılan operasyonlardır.

“AKP’DE İKEN OPERASYON YOK, AKP’DEN

AYRILDIKTAN SONRA OPERASYON BAŞLIYOR”

Türkiye’de belki de dünyaya örnek en iyi belediyecilik uygulamasını Eskişehir Belediyesi yapmıştır. İzmir Belediyesi de dünyada örnek çalışmalar yapmaktadır. Yani buralar Türkiye’nin yüz akı belediyecilik uygulamaları ile doludur. Adana Belediye Başkanı AKP’de iken operasyon yok, AKP’den ayrıldıktan sonra operasyon başlıyor. Böyle bir şey olamaz. Suç varsa objektiftir, Savcılar objektif olarak bu işin üzerine gitmek zorundadır parti ayrımı yapmaksızın. Ama gelin görün ki toplum vicdanında herkes görmekte ki belediyelerin üzerine gidilirken tamamen muhalif belediyelere gidilmekte, iktidar partisinin belediyelerinin hiçbirinin üzerine gidilmemektedir. İnşallah bu sorun çözülecektir.

“HALKIMIZIN OY VERDİĞİ BELEDİYELER, YÜZ AKIMIZDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezine ve belediyeleri seçen halka benim bir önerim var. CHP İl Yönetimi, İlçe Yönetimi olarak hep birlikte bu haksızlıklara dur demenin tek yolu, belediyelerimize operasyonlar yapıldığında halk olarak buna karşı durmak, gerekirse sokaklara dökülmek gerekiyor. Ben Antalya Büyükşehir Belediyesi için bu öneriyi yapmıştım, inşallah yapacaklar bunu. Belediyelerimize sahip çıkmamız lazım. Halkımızın oy verdiği belediyeler bizim yüz akımızdır. Suç varsa, suç kişiseldir, kişisel olarak işlenen suçları da savcılar takip etmelidir. Ona hiçbir itirazımız yok. Gereken suçlular da gereken cezayı alacaklardır ama bunu bahane ederek belediyelere siyasi operasyon yapamazsınız. Buna da dur diyecek olan Türk Milletidir. Ben böyle olaylarda her şehirde yapılan operasyonlarda halkın bu konuda CHP Genel Merkezinin de bu tip örgütlenmelere gidip belediyelerimize sahip çıkmalarını öneriyorum.

 

 

 

Bu haber 692 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...