ABD’li tur firmasına inanç turizmi için tanıtım turu

7 Şubat 2013 22:41

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyetini sürdüren inanç turizmi odaklı çalışan Turkuaz Tours’un yetkililerine Isparta, Burdur ve Antalya’nın değerlerinin tanıtımını yaptı. ABD’li firma için belediyeler ile firmaların destekleriyle gerçekleştirilen ön tanıtım turu, Eğirdir, Yalvaç, Ağlasun ve Antalya’yı içeren 3 günlük programla gerçekleştirildi.

BAKA, Antalya, Isparta ve Burdur’un alternatif turizm alanlarında potansiyel değerlerinin tanıtımı amacıyla çalışmasını sürdürüyor. ABD’de dini kanaat önderlerine ve inanç turizmine yönelik çalışmalarını sürdüren Turkuaz Tours Genel Müdürü Allison Block başkanlığındaki 3 kişilik ön heyete, belediyeler ile firmaların desteklerinde Batı Akdeniz’i gezdirdi.

ABD’li firma yetkilileri, Isparta YDO Uzmanları Abdullah Madenci ve Ömer F. Akyol eşliğinde Eğirdir’de Dündar Bey Medresesi, Yeşil Ada ve Adada bulunan Ayastefanos Kilisesi’ni ziyaret etti. Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın Psidia Antiochia hakkında sunumu ve St. Paul ile ilgili tanıtım metaryalleri verdiği konuk tur operatörleri, Psidia Antiochia Antik Kenti kazı alanını gezerken St. Paul’un Yalvaç’a yaptığı üç yolculuk ile ilgili bilgilendirildi. ABD’li ön heyet, ilk günü Yalvaç Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarını sürdürdüğü tarihi binalardan Traşzade Konağı ile keçe üretim ve eğitim atölyesi binalarını gezerek tamamladı.

ÖNEMLİ NOKTALAR BATI AKDENİZ’DE 

İkinci gün Antalya Müzesi, Kaleiçi, Aspendos Antik Tiyatrosu ile Perge Antik Kenti’ni gezen ABD’li tur operatörleri, tanıtım turunu Aspendos Antik Kenti ziyareti ve Ağlasun’un Yeşilbaşköy Beldesi’ndeki tarihi değirmen incelemeleriyle tamamladı. Turkuaz Tours Genel Müdürü Allison Block, inanç turizmi için Batı Akdeniz bölgesinin, özellikle Yalvaç’taki Psidia Antiochia Antik Kenti ve içerisinde bulunan St. Paul Kilisesi’nin ne kadar önemli olduğunu yaptıkları gezi sonunda bir kez daha anladıklarını söyledi.

Amerika’da Hristiyanların, dinleri ile ilgili bu tür yerleri gezmek ve görmek istediğini, doğal güzellikleri, antik çağlardan kalan kalıntıları ve inanç turizmi için birçok önemli noktanın Batı Akdeniz’de bulunduğunu ifade eden Allison Block, Amerikan vatandaşlarına bu bölgeyi tanıtarak, en yakın zamanda ABD’den inanç turizmi kapsamında ilk turist grubunu getirmeyi planladıklarını söyledi.

Genel Sekreter Tuncay Engin başta olmak üzere BAKA personeline güzel program için teşekkür eden ABD’li tur operatörleri, destek bulunan Yalvaç ve Yeşilbaşköy belediyeleri, Barida Hotels, Kebapçı Kadir, Derwish ve Club Arma restoranların da konukseverliklerini unutmayacaklarını söyledi.

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...