Muhalif Partiler erken seçime dünden razı

15 Ağustos 2012 22:15

Muhalif Partiler erken seçime dünden razı

Normalde 2014’ün Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimlerin 6 ay öne alınarak 2013’ün Ekim ayında yapılmasına yönelik çalışmalar sürerken muhalif partiler de yerel seçimlerin erken yapılmasına olumlu baktıklarını açıkladılar.

 

2013 Sonbaharı yerel seçimlerin tarihi gibi gözüküyor. Seçimlerin 6 ay önce yapılması olasılığı, ana muhalefet partisini, prensip kararı almaya itti.

ŞENOL; “PRENSİP KARARIMIZ VAR ANCAK, ERKEN SEÇİME HAZIRIZ”

 CHP, seçimlerin zamanında yapılması önünde karar aldı. Ancak, olası seçime de hazırlık yapmaya başladı. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, iktidarın yerel seçimlerin zamanında yapılması tavrı olduğunu hatırlatarak, “Bizim genel başkanımız da seçimlerin zamanında yapılması konusunda tavırları var” dedi. Şenol, “Bu bir prensip kararı. Ama seçimler erkene alındığı zaman biz zaten, her an seçim olacak gibi hazırlık yapıyoruz ve olacak erken seçime de hazırız” dedi. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, yerel seçimlerin ana temasının belediyelere yapılan operasyon olacağını savundu. Şenol, “Yerel iktidarlara karşı AKP Hükümeti’nin büyük bir saldırısı oldu. Özellikle CHP’li belediyelere hiçbir mesneti olmayan suçlar isnad edilerek, terör örgütü yuvası gibi saldırıldı. Halbuki halkın oy vererek seçtiği belediyelere karşı daha tutumlu, daha özenli olunması gerekir. Buralar kurum değildir, halk adına çalışır. Sonradan altından kalkamayacakları uygulamalar yapmaktadırlar. Bu belediye başkanlarının yargılanması sonucunda hepsinin aklanacağını zannediyorum. Ama telafi mümkün olmayan yaralar açılmaktadır. Bu anlamda özellikle belediyelerimiz artık icraat mı yapacak, AKP hükümetine karşı savunmamı yapacak bilmemektedirler. Bu esasında ülke genelinde yaratılan kurku imparatorluğunun bir parçası. Ergenekon Operasyonu’nu CHP’ye yapamadılar, ama belediyelere bu şekilde operasyon yaptılar” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta’da nasıl bir aday çıkaracaklarını da anlattı. Şenol, “Isparta’da CHP dışında en geniş kitlelerin oy verebileceği aday adayları kimler olabilir bunun araştırmasını yapacağız. Bu konuda belediye başkanı adaylığına niyetli olan, ciddi bir şekilde çalışabilecek ekipler kurabilecek arkadaşlarımızın da partimize katılmalarını ve bu çalışmalara girmelerini isteyeceğiz” dedi.

YALÇIN; “ERKEN SEÇİMİ EN ÇOK İSTEYEN PARTİ  BİZİZ”

Yerel seçimlerin erkene alınmasını en çok isteyen parti olduklarını söyleyen MHP İl Başkanı İsa Yalçın, bu karar alınırken, belediyelerin 5 yıllık planlarının göz ardı edilmemesi gerektiğinin de altını çizdi. Yalçın, “Sandığın gelmesini biz herkesten çok isteriz. Başarımızın artarak devamının nasıl olduğunu kendine göstermek istiyoruz. Ama belediye başkanlarımızın da şunları söylemek en doğal haklarıdır. 5 yıllık bir program yapmışlardır. Bu plan neticesinde zaman zaman bir takım dış sebeplerden dolayı engellemeler de olduğu için program aksamaktadır. Hizmet noktasında 5 yıllık hakları vardır. Ancak, iktidar partisi erken seçimi gündeme getirirse, biz muhalefet partisi olarak sandığı en çok isteyen partiyiz” dedi.

GENÇAY; “HALKIMIZ BU SEFER SAADET DİYECEK”

Diğer bir muhalefet partisi Saadet de, “Ne zaman karar alınırsa alınsın, bir seçime hazırız” dedi. Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, “Ne zaman güreşeceklerse mindere çıkmaya hazırız” dedi. Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, seçimlerin 6 ay öne alınmasının da düşünülmesi gereken bir konu olduğunu söyledi. Gençay, “AKP, herhalde puan kaybetmeye başladı ki çok daha fazla puan kaybetmeden bu seçimi biran önce yapayım, aynı gücümü sağlayayım diye çalışıyor. Ama, bu sefer o eski minderler aynı şekilde olmayacak. Bu sefer halkımız, seçimde farklı düşüncelere kaymalar olacak. Özellikle Saadet Partisi çok artış sağlayacak” dedi.

 

Bu haber 672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...