“Kunduracılar Sitesinde imalatçı kalmadı”

6 Şubat 2013 18:17

Kunduracılar Odası Başkanı Ercan Süslü, özellikle AKP tarafından yapılan ön seçimin gereksiz olduğunu söyledi. Süslü, ön seçim yapıldıktan sonra halkın istediği isimlerin kesin listede görünmediğini belirterek “Bizi yönetecek isimleri biz seçmiyoruz ki! Ondan sonra sonuç ortada” dedi.

Sivil toplum örgütleri Isparta siyasetinin nabzını tutmaya devam ediyor. Memleketimiz siyasetinde yaşanılan gelişmeleri değerlendiren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri isteklerini ve yapılması gerekenleri tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Kunduracılar Odası Başkanı Ercan Süslü, vatandaşın kendi vekilini kendisinin seçememesini eleştirdi. Halk kimi isterse onun vekillik yapması gerektiğini savunan Süslü, şu açıklamalarda bulundu: “Memlekete kim hizmet ediyorsa, kim taş üstüne taş koyuyorsa, Allah razı olsun diyoruz. Partisi önemli değil. Bu bir hizmettir. Ön seçim yapılıyor. Genelde AK Parti yapıyor. Oluşan listeye uymuyor. Böyle yapacağına hiç yapmasın daha iyi. Halk kimi isterse biz onu görmek istiyoruz. Hangi parti olursa olsun. Mesela parti ön seçim delegelerinde diyelim ki 30 aday var. 30 aday girecek yarışa, kurallar içinde ön seçim yapılacak. Bu ön seçimde diyelim ki Isparta’da 4 aday var. 4’ün 3 tanesi halkın seçtiği kimselerden oluşmalı. Geri kalan 1 tanesi genel merkezin inisiyatifine bırakılabilir. Ama sen bu 4 adayın 4’ü silinip de hepsini genel merkez belirlerse bu doğru olmaz. O zaman bizi temsil eden kişiler başımıza gelmez.

SEÇİMDEN ÖNCE GÖRÜYORUZ SONRA GİDİŞ O GİDİŞ

Bu zamana kadarki milletvekillerimiz bu şekilde geldi. İşte görüyoruz, seçilinceye kadar başımızdan ayrılmıyorlar, seçildikten sonra da binde bir geliyorlar. Ondan sonra gidiş o gidiş. 4 sene göremiyoruz kendilerini. Isparta’nın milletvekillerinden yana şansı yok! Esnafla iç içe, vatandaşla iç içe olan bir milletvekili görmedim. Belediye başkanı da olsa, milletvekili de olsa seçildikten sonra bizleri unutuyorlar. Hiç olmazsa 6 ayda bir milletvekili de olsa, belediye başkanı da olsa çıkıp esnafı dolaşması, halini derdini sorması gerekiyor. Halkla birebir fikir alışverişi yapması gerekiyor.

BELEDİYE’NİN ÇALIŞMALARINI BEĞENİYORUZ

Belediyenin çalışmaları, benim gördüğüm kadar fena değil. Günaydın, Isparta’nın altyapısını yaptı. Çevre düzenlemelerini yapıyor. Birkaç fabrika açtı, istihdam sağladı. Bence belediyenin çalışmaları iyi. Özellikle istihdam alanında yapmış olduğu çalışmalar çok güzel. Eski döneme nazaran Yusuf Ziya Günaydın biraz daha milliyetçi. Hasan Balaman her yeri sattı! Yusuf Ziya Günaydın hiç olmazsa muhafaza ediyor, üstelik satın alıyor. Satın aldığı mallar Isparta’nın malı. Kendine almış değil. O bakımdan yüzde 100 olmasa da yüzde 80 iyi belediyenin çalışmaları. Bu şekilde ben kendisini tekrar Belediye Başkanı olarak görmek isterim. Ama, tabi halkın takdiri. Bazı vatandaşlar da iyi diyorlar ama bazıları da beğenmiyorlar.

BALAMAN DÖNEMİNDE BELEDİYENİN

DURUMU GERÇEKTEN KÖTÜYDÜ

Hasan Balaman döneminde belediyenin durumu gerçekten kötüydü. Zor durumdaydı belediye. Böyle enkaz halinde bir belediye alınca sıkıntı olur tabi ki ilk sene. Kolay değil. Ama çalışır bir düzen olsaydı sıkıntı olmazdı. Belediyenin ayağa kalkması için bir süreç vardı o süreçten sonra ayağa kalktı. Batık bir işletmeyi aldığınız zaman bir anda ayağa kalkabilir mi, kalkamaz. Borcunu ödeyeceksin, yeniden sermaye biriktireceksin sonra üreteceksin. Belediyenin durumu da bu şekildeydi. Hatasız kul olmaz, Yusuf Ziya Günaydın’ın da yaptığı hatalar vardır tabi ama şu anda gördüğümüz kadarıyla çalışmalarını beğeniyoruz.”

ODAMIZ BÖYLE GİDERSE KAPANMA

TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA KAMACAK

Öte yandan üye sayılarının 125’e kadar gerilediğini ve 100’ün altına düşmesi durumunda Odanın kapanacağını belirten Süslü, şöyle devam etti: “Oda olarak bizim sıkıntımız şu; eski gücümüz yok Eskiden kunduracılar odasının 600 üyesi vardı, şimdi ise kala kala 125 üyesi kaldı. İmalatçılarımız yok şu anda. Kunduracılar Sitesi’nin üst katlarına çıktığınız zaman dükkânlar bomboş. Birkaç tane imalatçı kaldı şimdi. Şirket grubu olanların bizimle bir bağlantısı yok. Odamızın gücü az, imkanımız da kısıtlı. Eskiden Isparta’da tabaklık, kunduracılık, halıcılık bir sektördü, şimdi bunlar bitti. Odanın ayakta durması çok zor. Sayımız da, gücümüz de azaldı. İyi kötü ayakta durmaya çalışıyoruz.  

Odanın kapanma tehlikesi yok ama bu şekilde devam ederse tehlikeye girebilir. Bu da Isparta için bir kayıptır. Burada bir iki dükkânın kapanması çok etkiliyor.”

 

 

Bu haber 1337 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...