“ŞEHİRLERİN TANITIMINDA SPOR EN ÖNEMLİ UNSUR”

16 Mayıs 2018 18:48

AK Parti Aday Adayı Mehmet Uğur Gökgöz,  şehirlerin kenetlenmesinde sporun önemine dikkat çekerek, Gölcük’ün Abant’tan daha kıymetli olduğuna dikkat çekti. Gökgöz, Isparta’nın sorunlarını masaya yatırarak çözüm yollarını anlattı.

AK Parti’nin eski il başkanlarından ve  Isparta Milletvekili Aday Adayı Mehmet Uğur Gökgöz, Davrazspor, Davraz ve Gölcük’le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Uzun yıllar amatör kümede forma giyen, Emrespor’un 3. Lige çıkmasında büyük pay sahibi olan Gökgöz görüşlerini gazetemize açıkladı.

Sözlerine siyasete nasıl girdiğinden bahseden Gökgöz, “2009-2012 yılları arasında il başkanlığı yaptım. Ben siyasete1993 yılında Refah partisiyle başladım. Partinin kapatılmasıyla beraber Fazilet Partisi kurucu ilçe başkanı oldum. 2 dönem ilçe başkanlığından sonra biz Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi biz yenilikçi kanatta siyasete devam ettik. Daha sonra AKP kurulurken biz sadece üyeydik. İl teşkilatına o yıllar da kuruluş aşamasında bulunmadık ama 2006 yılındaki kongre de biz teşkilat başkanı olarak göreve başladık. AK Parti’deki resmi görevim budur. Daha sonra 2007 seçimlerinde SKM başkanı oldum. 2009 yılında ise önce belediye meclis üyesi seçildik. 2009 Haziran ayında da il başkanlığı görevine seçilmiştim kongreyle. Bu süreç içerisinde 2012 yılına kadar da il başkanlığı görevimi devam ettirdim. Bu süreç içerisinde de sporculuğumu yaptığım Emrespor’un 3. lige çıkmasın da kamuoyuyla beraber sizler de zaten katkımızın ne olduğunu biliyorsunuz.  18 yıl futbol oynadım. Resmi lisanslı sporcu olarak 2000 yılına kadar futbol oynadım. Daha sonra 2014 yılında Belediye başkan aday adayı oldum. Nasip olmadı 2014 yılında bu zamana kadar ki süreçte de ticari hayatım zaten devam ediyordu. 2018 yılında da Milletvekilliğine aday adayı için müracaat ettik. Rabbim hayırlısıysa nasip etsin. Siyasetteki Isparta’da yaptıklarımız zaten ortada” dedi.

 Gökgöz, “Bizim siyasette amacımız millete hizmettir. Yoksa işimiz hizmet gücümüz millet diye yola çıktık o yolda da devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi de biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldiğimizi açıkça ifade ettik. Geçmişteki beyanlarımızın arkasındayız. Dün ne demişsek bugün de aynı şeyleri ifade ediyoruz. Yarın da bu çizgimizden bir sapma olmadığında Isparta kamuoyuna mutlaka görecektir.

Bende 38 arkadaşımızdan biriyim netice de . Tüm aday adayı arkadaşımızın hepsi hükümetlidir. Biri birinden üstün değildir. Bunun takdiri kararı aziz milletimize aittir. Tabiî ki biz burada doğmuş burada büyümüş hayatı ticareti burada kazanmış ve burada hayatını devam ettirmeye çalışan kardeşlerimizden birisiyim. Herkesin mutlaka Isparta ile  alakalı ülkeyle alakalı şehrin dinamikleriyle alakalı bilgisi hafızası mutlaka olmalı, vardır da. Tabiî ki bizim Isparta’yla alakalı hususlarda şuan da aday adayıyız” diye konuştu.

                Isparta’nın problemlerini anlatan ve çözüm yollarını bildiğini söyleyen AK Parti Aday Adayı Gökgöz, ““Isparta’nın problemlerini elbette biliyoruz. Çözüm noktalarında yakinen biliyorum. Çünkü biz geçmişte Isparta’nın derdiyle tasasıyla yorulduk. İl başkanıyken de bunları dile getirdik, yapmaya çalıştığımız hususlar oldu. Yapamadıklarımız oldu ama şu var Isparta’nın problemlerini ve çözüm yollarını biliyoruz. Şuan da tabiî ki bir adaylık sürecinde projelerden bahsetmek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama şu da var Isparta’da kanayan yara Isparta Ticaret ve Kültür merkezi bir yaradır. 1994 yılında temeli atılmış bir yerin üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen hala daha şehrin en orta yerinde bir enkaz gibi durması Isparta’da yaşayan insanlar kadar bizim de canımızı acıtıyor. Biz bunları 2009-2014 yılları arasındaki belediye meclis üyeliğimizde meclis toplantılarında sizlerde şahitsiniz dile getirdik. Dedik etmeyin eylemeyin mevcut belediye başkanımıza dedik ki bu sözleşmeyi fes edin dediğimiz halde dinlemediler. Ben ellerimle 15 dükkan seçeceğim dedi 21 e çıkardı. Yetmedi 43 dükkana kadar çıkardı. Bunlar bizim hala hafızalarımızda yer edinmiş vaziyette. Biz unutmadık milletimize de unutturmayacağız. Bu güne kadar hep doğruları söylemeye gayret ettik. Bundan sonra da doğrular ne ise Isparta halkının menfaati neyi gerektiriyorsa bizde millet vekili adayı olursak inşallah biz bunların takipçisi olacağız. Yapılması noktasında yapıcı davranacağız. Ticaret Kültür Merkezi de bizim Fen Lisesinin oradaki kültür merkezi de bizim. Orası da daha  eski tarihe neredeyse darp olmuş tarihi bir bina neredeyse orası da keza öyle ve Isparta’yla alakalı yapılması gereken mevcut boşaltılan hastane binalarının da bir an önce hayata geçirilmesi geriyor. Bunların bir an evvel yapılması adına bu konuların takipçisi olacağımız şimdiden ifade etmek istiyoruz. Tabi ki bunun yanı sıra Isparta tarım, hayvancılık, üniversite eğitim kısmen de turizm şehridir” dedi.

Gölcük’ün Abant daha kıymetli olduğunu ve İl Başkanıyken de içinde bir ukde kaldığını belirten AK Parti Aday Adayı Gökgöz, şu görüşlerini dile getirdi:

“Biz yapamadığımız hususiyetlerden birisi de benim içimde ukdedir. İl başkanıyken de belirtmiştim bizim gölcük değerimiz Abant’tan daha kıymetlidir diye ifade etmiştim. O zaman bu proje gündemimiz de yer aldı ve gündeme alındı. Tartışılır hale geldi. Daha sonra  bir proje hazırlandı, yapım aşamasına girdi. Kısmen bazı şeyler yapıldı gibi olsa da tabi biraz yavaş ilerlediğinin de farkındayız. Dolayısıyla Isparta’nın bu turizm pastasında da gerekli payı alabilmesi Davraz’a bir spor salonu isteniyordu. Basından edindiğim bilgiye göre  spor salonu yapım projesinin  aşamasında olduğunu duydum . Oraya geçmiş tarihte 10-15 takım Davraz da kamp yaptı. Isparta’da gelip maç yaptığını biliyoruz. Tesis yetersiz olduğu için yapamıyoruz. Takımlar hem fazla takımla karşılaşamadığı için hem bir de kapalı ortam yeterli olmama nedeniyle Davraz’daki bu rakımın güzelliğinden biz bu ülkemizin spor takımlarını gerektiği kadar faydalandırdığımızı düşünmüyorum. Dolayısıyla bunu çeşitlendirmek artırmak hatta ve hatta o aşamadayken stadı ışıklandırdık. Allah’ın izniyle Milletvekillerimizin de gayreti olmuştur. Biz de çok uğraştık. Burada emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürü borç biliyoruz. Davraz da kamp yapan takımların gece maçı adı altında Isparta’nın serinliğinde maç oynaması kadar güzel  olamaz. Mesela 2012 yılında bizim takımımız sezon açılışında Kemersporla oynamıştık. Gece maçı. Bunlar tabi sporun güzellikleri. Artı sporu da çeşitlendirmek lazım. Kafamda mutlaka sporla alakalı burası çok güzel bir eğitim şekli. 50-60 bin aralarında merkezde  kalan okuyan üniversiteli genç arkadaşlarımız var. Ayrıca alttan yetişen genç neslimiz var. Biz mikrofonu elimize aldığımız da bas bas bağırıyoruz. Yarınımızın teminatı olan gençler diye haykırıyoruz ama biz onlar için gereğini yerine getiriyor muyuz acaba. Kafamdaki şudur: geçmişte de bunu dile getirdik bazen karşılık bulmadık. Ezildik bir yere kadar geldi tıkandık. Sokak voleybolu, sokak basketbolu artık bunun adını ne kadar çeşitlendirebilirsek tüm yaş kategorilerinde tüm gençlerimize nu imkanı Aile Sosyal Politikalar bakanlığımız, Gençlik Spor Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve özellikle yerel yönetimlerdeki belediyelerimizle beraber el ele vererek çünkü bu gençlerimiz. Spor ağı olarak imar pastası olarak ayrılmış olan yerlerin bir an önce değerlendirilip gençlik spor bakanlığı vasıtasıyla proje kapsamına alınıp buraların bir an evvel o spor semt sahalarına  kavuşturulması insanların orada türlü etkinlikler o semt sahalarını kullanmaları gerekir. Bayan kardeşlerimizden genç kardeşlerimize kadar yürüyüş yapan tüm insanımıza kadar o semt sahaları insanlarımıza açarak özellikle gençlerimizi mahalle mahalle değerlendirilip gençlerimize hem klavye başında hem telefon başında sanal alemden kaldırılıp azami şekilde spora katkı. Noktasında her şeyi yapmak gerekir.”

Akhisar’ın bugün Süper Lig’de olduğunu ve tarih yazdığını anlatan AK Parti Milletvekili Aday Adayı Gökgöz, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Ben aday adaylığı süresince ilçelerin tamamını gezdim ve sporcu bir kişi olarak şunu söyledim: Şehrin en büyük tanıtım amacı spordur ve spor denilince de kişilerin aklına gelen ilk branş futboldur. Diğer branşları göz ardı etmiyorum ama futbol önemli bir gösterge. Aday adaylığı süresinde 2 hafta önce gezerken dedim ki AKP’li belediye Akhisar’ı kastederek söyledim. 10 sene önce kimse bilmiyordu. Amatörden geldiler 3. ligden şampiyon oldular. 2. lig PTT ligi, Süper lig de 6 sezondur varlar. Bütün Türkiye duydu Akhisar ismini dedim. İnşallah Allah nasip ederse şimdi bütün dünya duyacak dedim kupayı alınca. Perşembe günü de kupayı kaldırdılar. Akhisar’ımıza hayırlı olsun. Bu birliğin beraberliğin sembolü. Bir Isparta Akhisar olamıyor mu diye bunları ifade ettim. Biz de yarın inşallah bu birliği beraberliği sergilediğimiz de Isparta’mızın da ismi Akhisar’ımız gibi inşallah duyulsun isterim, Bunun için elimden ne geliyorsa yapmak için hazırım. Çünkü spor birlik, spor kardeşlik, spor insanları birbirine yaklaştıran en önemli öge. Spor ayrıca şehrin tanıtımında lokomotif görevi gören en büyük unsur.  Hayatımı da spordan bağımsız kurmadım. Hala daha sporun içerisindeyim. Zaman zaman da olsa futbol oynuyorum. Maçları da sürekli izlerim. Davrazspor için de gereken yapılacak. Isparta’daki seyirci kitlesi çoğu Süper Lig takımında yok. Benim aslında sokaktaki gençlerimizi çekmenin asıl amacı ne olursa olsun toplumda yarayan kana olan madde bağımlılığından uzaklaştırabilmek. Bu bizi kurtaracak. Spor adı altında bir çok gencimize ulaşacağız ki gençlik spor adımı atacak bizde desteğimizi vereceğiz.”

 

Bu haber 381 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...