“Dünyanın Pomza merkezi burası olacak”

5 Şubat 2013 18:54

Isparta Belediyesi geçen yıl kurduğu Ortadoğu'nun en büyük bimsblok fabrikasından sonra şimdi yalıtım ve izolasyon tesisi ile kimyasal dolgu malzemeleri fabrikası kuruyor. Mikronize, yalıtım ve izolasyon tesisi saatte 15 ton, yine kimyasal dolgu malzemeleri fabrikalarımız da saatte 15 ton üretim yapacak.

BELMAŞ bünyesinde kurulan Ortadoğu’nun en büyük bimsblok fabrikasının 3 vardiyaya çıkarılması için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelinirken, yine aynı şirket üzerinden yapımına başlanan İzolasyon Yalıtım Fabrikası ile Mikronize Tesisleri’nde de çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın ‘fabrikalar zinciri’ olarak tanımladığı BELMAŞ’ta 15’er tondan 30 ton üretim kapasitesine sahip İzolasyon Yalıtım Fabrikası ile Mikronize Tesislerinin temel çalışmalarının bittiğini ve hazırlanan fabrika makinelerinin de  montaj çalışmalarına başlandığını söyledi.

BELMAŞ’ta üç ayrı çalışmanın yürütüldüğünü hatırlatan Başkan Günaydın, bunlardan birisinin bimsblok fabrikasını 3 vardiyaya çıkaracak olan kırma eleme ve bant sistemi olduğunu diğerinin izolasyon ve bir diğerinin de mikronize tesisler olduğunu aktardı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün düzenlediği basın toplantısında, günde 90 bin bimsblok üreten fabrika ile inşası süren yalıtım izolasyon ve dolgu kimyasalları fabrikalarını tanıttı.

“CİDDİ BİR İSTİHDAM VE ÜRETİM HALİNE GETİRDİK”

Mevcut ISBAŞ bimsblok fabrikasında 27 bin günlük üretimle işe başladıklarını ancak bununla yetinmediklerini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “2011 yılında Genel Başkanımız geldiğinde bu fabrikamızın temelini atmıştı. 1 yıldan bu yana önce 10 bin mal üreterek başladık, iki ay geçmeden 20 bin’e ulaştı. Şu anda tek vardiya çalışıyor ve günde 27 bin mal üretiyor.

Şu anda tırla Türkiye’nin her tarafına satıyoruz. Bu olay, yok edilen fabrikamızda, yani Belmaş Fabrikamızda da bu şekilde aynı alış verişler oluyor. Zaten bu iki fabrikamızı ciddi anlamda bir istihdam ve üretim haline getirmiştik. Şimdi bu üretiliyor. Fakat bu bize yetmiyor, Isparta’ya yetmiyor. Isparta Belediyesinin dürüstçe çalışmalarına, teknik ve teknolojik çalışma heyetine ve hiçbir vakit kaybetmeden yapılan bu çalışmalar bizim kapasitemizin altında kalmaya başladı. Yani belediyemize bu yetmiyor” dedi.

 “KIRMA VE ELEME BANT SİSTEMİ İLE

TESİSİMİZİ 3 VARDİYAYA ÇIKARACAĞIZ”

Bimsblok fabrikasını 3 vardiyaya çıkaracak olan Kırma Ve Eleme Bant Sistemi ile ilgili olarak bilgi veren Başkan Günaydın; “Bu tesisimiz 1 trilyon 140 milyar liraya mâl oldu. 20 güne kadar bitiriliyor.2 ayda 3 vardiyaya çevrileceğini söylemiştim ama maalesef 4 ayda bitirmiş oluyoruz. Ama 4 ayda bitirilmiş olması bile Türkiye’de en hızlı çalışma kabul ediliyor.

Türkiye’de en hızlı kabul edilen bu tesisimizin 3 vardiyaya dönüşme altyapısını kuruyorlar. 20 güne kadar bu bitecek. Bu fabrika 3 vardiya veya 2 tane 10 saat şeklinde çalışacak. Hangisinden daha fazla verim alıyorsak onu ön plana çıkarıyorsak onu yapacağız” dedi.

“ORTADOĞU’NUN EN BÜYÜK FABRİKASI”

Bu fabrika Ortadoğunun en büyük fabrikası. Bu fabrika 1 günde 90 bin mal üretiyor. Bazı kişiler, 10 tane fabrikayı bir araya getirmiş. 125 bin mal üretiyormuş. Bunu bir partinin il başkanı söylemişti. ‘Ortadoğunun en büyük fabrikası bu değil. Nevşehir’de var’ demişti. Ben 3 tane makineyi 10’ar saat çalıştırdığım zaman 270 bin adet olur. Sen 125 bin’den bahsettin. Yani bu kadar bilgisizlik ve araştırmadan konuşmanın mahcubiyetini yaşamaları lazım bu kişilerin.

 “1 TRİLYONLUK STOK MALIMIZ VAR”

Şu anda bu fabrikalarımızda 1 trilyon 150 milyar liralık stok malımız var. Bu satamıyor anlamında değil, işletme sermayesidir bu. Dolayısıyla bu fabrikaların artık işletme sermayelerini de kazanarak kendi bünyesinde oluşturduk. Büyük bir mesafe aldık.

“MİKRONİZE TESİSİMİZ, 25 ÇEŞİT MAL ÜRETECEK”

Pomzadan üretilecek olan yalıtım ve izolasyon malzemelerinin yıllarca dayanacağını ve daha sağlıklı olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu malzeme binalarımızda zırh görevi görüyor. Nefes alan hem de koruyucu bir malzeme. Bu kuracağımız fabrikayı insanlık için en önemli hizmetlerden birisi olarak görüyorum.

Bu kurduğumuz tesis, üretimde dünya birincisi. 1. dünya tesisi olan iki tane fabrika kurduk. Bu fabrikanın birincisine Mikronize Tesis deniliyor. Yani doğal yalıtım ve izolasyon fabrikaları kuruyoruz. Bunun büyük bir hizmet olduğuna inanarak yapıyoruz. Bu hizmet, bir cami yaptırmak, hacca gitmek kadar önemli. Bu Mikronize Tesis, 25 çeşit mal üretecek. Fayans yapıştırıcılar. Düz çatı izolasyonları, yatay izolasyonlar, üstelik nefes alan tarzda. Isıyı dışarıya çıkarmıyor, soğuğu dışarıya çıkarmıyor ama nefes alabiliyor.

“KENDİNİ 4 AYDA AMORTİ EDECEK”

Bu kuracağım tesiste, zehirlenmeye karşı, havalanma olduğundan olayı sağılıklı olacağız. Ses izolasyonu da sağlanacak. Burada üretilen mallar. Günlük denemeden geçecek laboratuarda. Bunun %100’ü ihraç mal oluyor. Ama ihracı kısacağım ve önce ülkeme vereceğim. Ülkemizde zehirlenme son zamanlarda arttı. O yüzden bu malzemeleri önce kendi ülkeme vereceğim. Bu fabrika 1’e 8 kazanıyor. 4 ayda kendini amorti edecek. Bu kadar gelir sağlayan bir fabrika.

“ISPARTAMIZA KAZANDIRDIĞIMIZ BU FABRİKALARDA SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN DA PAYI VAR”

Bundan 9 ay önce burada bir temel atmıştık. Ama bu temelin üstü kapanmadı. Niye kapanmadı derseniz; araştırdık, vergi iadesi aldık %18 KDV ödemiyoruz hiç bu malzemelerimizde. Gidiyoruz Ankara’dan çıkarttırıyoruz. Ankara’da bakanlıklarda çok önemli bir şeyimiz takıldı. 10 ay gecikti. Bir operasyon oldu, her şerde hayır vardır olayına dönüştü. Sayın Cumhurbaşkanımız sermaye artışını, 10 ayda olmayanı 1 günde bana gönderdi. Bu fabrikaların kurulmasında, o engelin kaldırılmasında bize yardımcı olan sayın Cumhurbaşkanımız.onun için ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Isparta’mıza dünyanın en büyük fabrikaları kazandırmamızda sayın Cumhurbaşkanımızın da payı var. Ve bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.

“EN KALİTELİ ÜRETİM ISPARTA POMPASINDAN”

İkinci fabrikamız ise; bu fabrikada %70’i pomzadan yapılıyor. Ve bu pomzanın yapıldıktan sonra da tüm kimya fabrikalarına dolgu maddesi veriyoruz. Bizim pomzamız Nevşehir’e göre biraz sert. Bunun nedenini araştırdım ve sert pomza hem öğütmede ciddi kolaylık sağlıyor, ve aynı zamanda en kaliteli üretimin Isparta pomzasından olduğu anlaşıldı.

Kimyasal dolgu fabrikamızda da ileriye doğru gittik. Ve bu iki fabrikanın tamamı yerli malı. Biz saatte 15 ton üretiyoruz. Dünyada en çok üretilen fabrika ise saatte 5 ton üretebiliyor”. 

“DÜNYANIN POMZA MERKEZİ BURASI OLACAK”

Pomza panosu üreten bir fabrika kurumak için 20 dönümlük yer alındığını belirten Başkan Günaydın, 30 dönümlük bir başka yere de yine bimsblok üreten fabrika kurmak istediklerini kaydetti. Başkan Günaydın, "Dünyanın pomza merkezi burası alacak. Burası Pomza Organize Sanayi Bölgesi olacak. Bizim pomzamız kaliteli. Biz de kaliteli üretim yapacağız. Bu iki fabrika bana heyecan veriyor. Isparta ve Türkiye'ye hayırlı olsun" şeklinde konuştu

Bu haber 1075 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...