‘KENDİ ÜRÜNÜMÜZÜ, KENDİMİZ ÜRETİYORUZ’

15 Mayıs 2018 18:23

Isparta’nın gül sektöründeki isimlerinden Rosella 19 yıllık firma olmanın gurunu yaşarken işletme sahibi Abdullah Sarıkaya, gülün dışarıya pazarlama konusunda eksiklikler olduğunu söyledi.

Güller diyarı Isparta’nın gül sektöründeki isimlerinden Rosella 19 yıllık firma olmanın gurunu yaşıyor.

Gülsarayı, Sparta kozmetik, Rosella, ve Gülcübaba markalarının kendilerine ait olduğunu belirten işletmeci Abdullah Sarıkaya Isparta merkez şehir giriş çıkışları otogar da dahil olmak üzere tam 17 ayrı nokta da satış noktalarıyla  19 senelik bir firma olduklarını söyledi.

Yaklaşık 12 senedir gül sektörünün içerinde olan Rosella işletmecisi Abdullah Sarıkaya  ‘’Bu sektörü uzaktan da olsa takip ediyordum ama aktif olarak 1 buçuk senedir içerisindeyim’’ dedi.

2 tane ayrı köyde gül bahçelerinin ve aynı zaman da lavanta bahçelerinin de  olduğunu belirten işletmeci Abdullah Sarıkaya,  Kendi tarlalarımızdan hasat ettiğimiz gülleri burada kendi gül petek sanayisindeki fabrikamız da kendimiz üretiyoruz. Hem kozmetik ürünlerine hem gül ve gül ürünlerine ayriyeten de şekerleme ürünlerine biz kendi fabrikalarımız da üretiyoruz’’ dedi.

İşletmeci Sarıkaya Isparta’nın  güle talebini şu şekilde açıkladı; ‘’Ispartalıların güle sadece satış anlamında bir talebi var. Onun haricinde bizim yaptığımız satışların ya da taleplerin %80’ninin üzeri şehir dışından ve yurt dışına olan taleplere yönelik satışlarımızdır ama Ispartalıların güle çok bir merakı, ilgisi yok hatta en az sattığımız kişiler Ispartalı kişiler’’ dedi.

GÜLÜN DIŞARIYA PAZARLANMASINDA EKSİKLİKLER VAR

Gülün dışarıya pazarlamasında  özellikle diğer şehir ve ülkelere pazarlanmasında çok büyük eksiklikler olduğunu söyleyen Abdullah Sarıkaya  ‘’Bu da biraz da Isparta’nın yerli halkının üretici halkının biraz dışa kapanık olmasıyla yada elindekiyle yetinmesiyle alakalı bir şey. Çoğu insan gül yağının bir gramı 70 TL olduğunun farkında değil. Gül yağının bu kadar kıymetli olduğunun farkında değiller. Kozmetik sektörünün ana maddesi olan gül yağı ve gül suyunun dışarıya pazarlaması konusunda bir çok eksiklikler olduğunu düşünüyorum ve bu konu da daha iyi bilinçlendirme ve pazarlama yöntemleri kullanılabilmelidir. Ben bunu mağazalarım da ve çevrem de kullanmaya çalışıyorum. Umarım en kısa zaman da Isparta’da ve dünya da gül ve gül ürünlerinin önemli olduğu anlaşılır diye düşünüyorum. Mayıs ayında gül festivalimiz oluyor. Hem şenlikler hem konserler olacak ve birkaç seneden sonra ilk kez oldu. Bu tür şeyler hem yerel halk için maddi anlam da yada eğlence anlamında dışarıdan gelen insanlar için eğlence anlamında güzel etkinlikler ve bundan memnunuz.  Sadece Isparta’nın değil bir çok ilin kendine özel ürünlerinin tanıtımı konusunda bir çok şey yapılabilir’’ şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...