Dünya Engelliler Haftası

13 Mayıs 2018 19:00

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler bugün düzenlen yürüyüşle başladı. Farkındalık yürüyüşüne Vali Şehmus Günaydın’da katıldı. Engellilerle birlikte Meslek Lisesi önünden başlayarak 6 Mart Caddesi üzerinden devam eden ve Valilik önüne son bulan yürüyüşte Vali Günaydın engelli vatandaşlarla birlikte kol kola yürüdü.

Valilik önündeki programda ise Vali Günaydın Engelliler Haftası Çelengini engelli vatandaşlarla birlikte Atatürk büstüne bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Özel Eğitim Okulu öğrencileri birbirinden güzel gösteriler sundu.

Programın ardından Engelli Dernekleri Vali Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Konuklarıyla tek tek hatıra fotoğrafı çektiren Vali Şehmus Günaydın ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktardı.

Ziyarette bir açıklama yapan Vali Günaydın Engelli vatandaşlarla sadece Engelliler Haftasındaki etkinliklerde değil, yıl boyunca onların içinde yer aldığı her faaliyet için tüm kurumlarla çalıştıklarını ve Isparta’da örnek teşkil edecek programlar düzenlediklerini söyledi.

Son yıllarda engelli vatandaşlar için birçok düzenleme yapıldığının altını çizen Vali Şehmus Günaydın devletimizin yaptığı bu düzenlemelerin dünyanın birçok ülkesine örnek teşkil edecek noktaya geldiğini belirtti.

Vali Günaydın; “Engelli kardeşlerimizin ve çocuklarımızın yaşamlarının kolaylaştırılması anlamında da bu hizmetler çok önemli bir noktaya geldi. Biz buradaki kardeşlerimizle, dernek başkanlarımızla her zaman bir araya geliyoruz, çalışıyoruz, ihtiyaçlarını kendilerinden bizzat dinliyoruz. Kurumlarımız ve derneklerimiz arasında çok güzel koordinasyon var. Bu da hizmetlerin çok süratli ve kaliteli bir şekilde yerine gelmesine vesile oluyor” dedi.

 

 

Bu haber 442 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...