“Dünyanın büyük yatırımcılarını Isparta’ya getirdim”

11 Mayıs 2018 15:14

İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olan televizyon programcısı Sami Altınkaya, dün Barida Hotel’de düzenlediği basın toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi. Isparta dışında olduğu dönemde televizyonculuğu nedeniyle Isparta’nın fahri vekili olarak tanıtımına katkı yapmaya çalıştığını söyleyen Sami Altınkaya “Isparta’nın bir anlamda vekilliğini yapıyordum. Şimdi bu vekilliği TBMM çatısı altında yapmak istiyorum” dedi.

Altınkaya, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hepinizin bildiği gibi İYİ Parti Isparta’dan milletvekili aday adayı oldum. Allah izin verirse genel başkanımız da uygun görürse Isparta’yı bugüne kadar medyada temsil ediyordum zaten. Isparta’yı ulusal basında ticaret ve sanayi hayatını, Isparta’da yapılan güzel işleri pek çok defa Türkiye’nin gündemine getirdim. Isparta’nın bir yandan vekilliğini yapıyordum. Şimdi bu vekalet işini Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yapmak istiyorum. Vekilliğe devam edeceğim. Bunun için de İYİ Parti’yi seçtim. Çünkü İYİ Parti iyi şeyler söyleyecek. Ve İYİ Parti bugüne kadarki yapılanlardan daha iyisini yapacak. Ama asıl burada bizim amacımız milletvekilliğinden daha kutsal ve daha güzel. O da aş ve iş. Bugün hangi partiye sorarsanız Türkiye’de aş ve iş için projeler üretiyor. Aş ve iş dediğiniz zaman da bunun Türkiye’de değil dünyada muhalifi olmaz. Siz bugün dünyanın hangi ülkesinde yatırım yapmaya kalkarsanız, o ülkenin cumhurbaşkanları başbakanları ekonomi bakanları sizi uçağın kapısında karşılar. O yüzden bizim işimiz ekonomi. Isparta üretmeli. Isparta Türkiye’nin meyve bahçesi. Böyle bir meyve bahçesindeki ürünlerin katma değerli ürün haline gelmesi lazım. Katma değerli ürün olması için de bunların işlenmesi lazım. 1 liralık malın 50 liraya 100 liraya satılması lazım. Bunun için de sürekli bir arayış içindeydim. Ali Rıza Boyraz abimiz kendisi Malatyalı. Burada Organize Sanayi Bölgesi başkanımız Mustafa beye de çok teşekkür ediyorum, kendisi çok çaba sarfetti. Ali Rıza Boyraz abiyle ciddi bir yatırımı başlattılar OSB’de. Sonra biz İbrahim Türkhan abimizle tanıştık. İbrahim beyle Amerika’da konuşurken; Isparta’ya bir yatırım yapalım, ben Isparta’yı çok seviyorum dedim. Memleket sevdalısıyım. Eseri olmayanın yerinde yeller eser. Biz de dedik ki bu güne kadar en azından paramızı biriktirip Isparta’ya bir yatırım yapamadık, bir okul yaptıramadık ama bilgimizi biriktirdik. Bu bilgi birikimlerimizle dünyada yatırımcıları arayıp bulduk. Ve ben bu iki abimi de bu sırada tanıdım. Bu yatırımların Isparta’da da olması için hem kendi bilgi birikimimi buraya taşıyalım, hem de Türkiye’nin en büyük değil dünyanın en büyük yatırımcılarını Isparta’ya getirelim istedik. Ve Isparta’da çok önemli çok büyük bir yatırıma imza atacaklar. Bu yatırım hakikaten Isparta’da bir devrim olacak. Türkiye’nin 4’ncü büyük işletmesi açılacak. 20 milyon euroluk bir yatırım ve makinaları da tamamen Avrupa’dan İsviçre’den geliyor. Üstelik bunlar da yine Avrupa’ya ve Amerika’ya ihraç edilecek. Bu ne demek, ilk başta 500 kişi, sonra bin kişi istihdam edilecek. Bin kişi demek 5 bin kişi demek. 5 bin kişi demek 25 bin kişi demek. Büyük bir insan bundan nasiplenecek. Bundan daha mutluluk veren ne olabilir. Vekil olsam da olmasam da, millet beni böyle güzel yatırımları Isparta’ya getiren adam diye ansın. Türkiye’nin ekonomide ciddi moral ve motivasyona ihtiyacı var. Ben de bu yatırıma vesile olursam çok mutlu hissederim kendimi”.

“YATIRIMCILARIMIZIN E-İHRACAT VE E-TİCARETLE TANIŞMASINI SAĞLAYACAĞIM”

Isparta’nın ekonomisinin büyümesine ilişkin  önemli projelerinin olduğunu belirten Sami Altınkaya;  ticaret ve sanayi hayatının uluslararası pazarlara daha kolay çıkartılabilmesi için e-ihracat ve e-ticaretle tanışmasını sağlayacağını kaydetti.

Sami Altınkaya, yatırımcıların konuşmalarının ardından tekrar söz alarak şunları söyledi: “İbrahim Türkhan ve Ali Rıza Boyraz abilerime teşekkür ediyorum. Isparta’nın toprakları çok bereketli. İnşallah bu yatırımların devamı gelir. Isparta’ya bu yatırımların dışında yeni dönemde, özellikle üretimin dijitalleştiği dönemde, ticaret ve sanayi hayatının uluslararası pazarlara daha kolay çıkartılabilmesi için e-ihracat ve e-ticaretle tanışmasını sağlayacağım. Bu proje ile, bireysel olarak firmaların yurt dışında kendi e-ticaret siteleriyle ihracat yapmalarını ürün satmalarını değil, bir grup halinde birlik halinde bu işi yapmak ve bir Isparta pazarı oluşturmak amacındayım. Bu projeyi Isparta’nın ticaret ve sanayi odası başkanı ile belediye başkanı ile Valisiyle paylaşacağım. Ve üreten herkes ne üretiyorsa bu sepetin içine koyacak. Lokumu, halısı, kilimi, ayakkabısı vs. burada ne üretiliyorsa herkes ürettiğini koyacak. Yeter ki doğru mecrada ve birlik halinde yapmak, böylelikle ihracatına katkı sağlamak. Burada en güzel olan şey, çok çabuk ihracat yapıyorsunuz ve paranızı peşin alıyorsunuz. Isparta’da bütün üretenlere bunları söylemek istiyorum. Isparta’ya yeni şeyler söylemek için geldim. İyi insanların olduğu, iyi işlerin yapıldığı, iyiliklerle dolu bir Isparta’nın olmasını istiyorum.”

 

Bu haber 576 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...