Çamaşır Fabrikası kuruldu

10 Mayıs 2018 18:32

Hilton, Ramada gibi otellerin Isparta’da açılmasını fırsat gören Girişimci Mustan Gökdoğan, günlük 2 ton yıkama/kurutma/ütüleme kapasiteli son teknolojik, akıllı sistem endüstriyel çamaşır yıkama fabrikası kurdu.

Isparta’nın başarılı girişimcileri fırsatları yakından takip ediyor. Hilton, Ramada gibi ünlü otellerin Isparta’yı tercih etmesini fırsat bilen Girişimci İşadamı Mustan Gökdoğan, ilimizin ilk endüstriyel çamaşır yıkama fabrikasını kurdu. Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde kurulan son teknolojik endüstriyel çamaşır yıkama fabrikası günlük 2 ton yıkama/kurutma kapasiteli. Çamaşırhanede 50 takım nevresim takımın yıkanması, kurutulması, ütülenip paketlenmesi 65 dakikada gerçekleştiriliyor. 600 bin TL’lik yatırımın teknolojisi İspanya’dan ithal edildi.

Deniz Laundry İşletmecisi Mustan Gökdoğan, Hilton, Ramada gibi otellerin kuruluşu ile birlikte bu yatırımı yaptıklarını söyledi. 6 ay önce çamaşır fabrikasını kurduklarını anlatan Gökdoğan, son teknolojik makinelerle günde 2 ton yıkama/kurutma kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

DOĞALGAZLI MAKİNELER

Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde kurulan Deniz Laundry’in teknolojik özellikleri şöyle anlatıldı:

Yıkıma makineleri: Tamamen çevreye duyarlı. Su sarfiyatı ve deterjan kullanımı çamaşırın özelliğine göre değişiyor. Yıkıma kalitesi son teknolojik. Akıllı, programlanabilir makineler. 60 kg kapasiteli, 950 devir olduğu için kurutmaya da yardımcı oluyor. Daha az enerji sarfiyatı yapılmış oluyor.

Deterjanlar kendileri otomatik çekiliyor. İçerisinde yıkanan ürüne göre su ve deterjan alıyor.

Kurutma makinesi doğalgazlı. Elektrikli olsaydı enerji tüketimi çok fazla olurdu. Doğalgazlı olduğu için kendi içerisinde ısıya çevirerek çamaşır kurutuyor. Çevreye duyarlı.

Yıkama, kurulama ve ütüleme

60 kg (50 çarşaf) yarım saat içerisinde yapılıyor.

50 nevresim, 50 çarşaf, 50 yastık kılıfı yıkanıp, ütülenmesi ve paket haline gelmesi 65 dakika.

DAHA AZ ENERJİ

İşletmemizde Ispartamızda göremeyeceğiniz bir farklılık yaptık. Çok büyük çamaşırhanelerde olduğu gibi kirli girişi ile temiz çıkışı ayrıldı. Servis aracı ile gelen kirli çamaşırlar arka kapıya getiriliyor. Burada çamaşırlar ayrıştırılarak, sepetlere yükleniyor. Sepetlerden alınan ürünler ilk ve ikinci yıkama makinesine atılarak, yıkanıyor. Çevreye duyarlı makineler daha az enerji, daha az su tüketiyor. Akıllı makine olduğu için deterjan ürüne göre çekiliyor. Daha sonra kurutma işlemine geçiliyor. Çevreci makineler az enerji harcayarak ürünleri kuruttuktan sonra silindire geçiliyor. Silindirden sonra paketleniyor.”

İLETİŞİM KANALLARI

Gül Küçük Sanayi Sitesi 2.kapı girişi Dolmacı İş Merkezi.

TEL: 0246 224 23 00

 

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...