Hac kayıtları başladı

5 Şubat 2013 16:30

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, kutsal yolcuğa çıkacak hacı adayları için ön kayıt başvurularının başladığını bildirdi. Avcı, kayıtların internetten de yapılabileceğini söyledi.

Kutsal topraklara yolculuk için müracaatlar başladı. İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, başvuruların çok basit olduğunu belirterek “Bankaya gidip 15 TL olan başvuru ücreti yatırdıktan sonra, alınan dekont ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile Müftülüğe gelerek gerekli dilekçeleri doldurmaları yeterli oluyor” dedi.

İNTERNETTEN DE BAŞVURU YAPILABİLİYOR

İl Müftüsü Avcı, isteyen hacı adaylarının Diyanet İşleri Genel Başkanlığı'nın sitesinden de kayıt yapabileceklerini bilgisini vererek, "Bu konudaki tercih vatandaşımıza kalıyor. Aklına soru takılan vatandaşlarımızla da bizlerle irtibat kurarak konu hakkında her türlü detaylı bilgiyi edinebilir" diye konuştu.

ÖN KAYITLAR 22 ŞUBAT’TA SONA ERECEK

Hac ön kayıtlarının 22 Şubat’ta biteceğini ifade eden Avcı, bu tarihten sonra gelenlerin kayıtlarının kabul edilmeyeceğini söyledi.

Öte yandan Hac'ca gitmek isteyen engelli vatandaşların da yanında refakatçisi bulunması durumunda kayıtlarının yapılacağını bildiren Avcı, kuranın çıkması durumunda da kutsal yolculuğa gitmeye hak kazanabileceklerini aktardı.

ESKİ ADAYLARIN KAYITLARI OTOMATİK YENİLENİYOR

Önceki yıllarda hac için kayıt yaptırmış olanların yeniden kayıt yaptırmalarına gerek olmadığını belirten Avcı, "Bu durumdaki vatandaşlarımızın kayıtları sistemden otomatik olarak yenilenecektir. Ancak, ilk kez kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın belirtilen tarihleri kesinlikle kaçırmamaları gerekmektedir. Ön kayıtların tamamlanmasının ardından kesin kayıt yaptırmaya hak kazandığı halde kayıt yaptırmayan vatandaşlarımız bir dahaki yıl kayıt hakkına sahip olamayacaklardır" şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 714 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...