Uluborlu’da sosyal projeler sürüyor

6 Mayıs 2018 15:34

Uluborlu Belediyesi, engelli bireyler ve yaşlılar için önemli bir projeye imza attı. Proje kapsamında SDÜ Uluborlu Meslek Yüksek Okulu binası karşısındaki Gelincik Parkı yeniden düzenledi.

Uluborlu Belediyesi, sosyal projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Proje kapsamında SDÜ Uluborlu Meslek Yüksek Okulu binası karşısındaki Gelincik Parkı yeniden düzenledi. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi parkın yaşlı ve engelli vatandaşlara hizmet verecek şekilde tasarlandığını kaydetti.

SDÜ Uluborlu Meslek Yüksek Okulu binası karşısındaki Gelincik Parkı, engelli ve yaşlılara uygun hale getiriliyor.    Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, Gelincik parkında belediye olarak düzenleme yaptıklarını belirterek, “Yaklaşık 16-17 yıl önce düzenlenmiş parkımız günümüz gereklerine cevap vermediği için yeniden düzenleme yapıyoruz, düzenlemeyle ilgili parkımıza çok yakın bir noktada Aile Sosyal Politikalar bakanlığımızın ikin tane kurumu var bizde parkımızı bu merkezlere göre düzenliyoruz, tamamen buradaki kurum sakinlerinin kullanabileceği şekilde düzenliyoruz” dedi.  

Başkan Ünverdi park yapımının yanı sıra kurum sakinlerinin parka rahat gidip gelebilmesi için engelli yolu yapacaklarını aktardı. Ünverdi, “  Aynı zamanda kurumdan çarşı merkeze ve parkada ayriyeten kurum sakinlerimiz için yürüyüş yolları yapacağız inşallah biliyorsunuz Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Uluborlu’da iki kurumu var” diye  konuştu.  

İlçede bir Rehabilitasyon Merkezi ile 1 Huzurevi bulunduğunu hatırlatan Başkan Ünverdi, yakın zamanda özel sektör yatırımı olarak 262 yatak kapasiteli bir yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi açılacağını duyurdu.  Başkan Ünverdi, “ Özel sektörümüzün bir girişimi var 262 yatak kapasiteli bir kurum yapıyor dolayısıyla bizlerde belediye olarak Uluborlu’nun her tarafına aslında kurum sakinlerimize göre düzenlemeyle ilgili bu yıl bir atak yaptık, bu anlamda gelincik parkımız inşallah yakın bir zamanda hizmete girecek aydınlatmaları, peyzaj düzenlemeleri, parke kaplamaları, yeşil alanların yeniden düzenlenmesiyle ilgili çalışmalarımızda son noktaya geldik” dedi

Uluborlu İbrahim Ethem Rehabilitasyon Merkezi sakinleri yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Mehmet Ünverdi ve ekibine teşekkür ettiler.  Rehabilitasyon Merkezi sakinleri,  226 yıldır Uluborlu İbrahim Ethem Rehabilitasyon Merkezinde kalmaktayım, İstanbul’dan geldim. İki dönemdir başkanımızın çalışmalarını bire bir izliyoruz, daha önce bu park engellilere uygun değildi ama şuan uygun hale getirildi. Biz iki gündür parka gelmeye başladık, rahat kitabımızı okuyabiliyoruz kahvemizi içebiliyoruz burada fiyatlarda ucuz, temiz, hizmet güzel, başkanımız çok mükemmel bir insan, kurum müdürümüzde aynı şekilde kaymakam bey de iyi çalışıyor burada herkes çok çok iyi 6 yıldır Uluborlu’dayım  gitmeyi de düşünmüyorum. Çok mutlu, çok huzurlu tam engellilerin, yaşlıların huzur evinin olabileceği rahat ikamet edebileceği bir yer havasıyla, suyuyla, meyvesiyle her haliyle çok güzel bir yer. Bende yaklaşık olarak 1 yıldan fazladır buradayım sağolsun başkanımız bizleri düşünüyor bizlere kolaylıklar sağlıyor biz parka gelemiyordum engelliler için kullanışlı değildi, başkanımız buraları bizlere özel uygun hale getirdi zorlanıyorduk buraya gelip gitmede buralarda düzenleme yaptırdı kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

 

 

 

Bu haber 487 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...