PTT Şubelerinde su faturası tahsilatı suya düştü

5 Şubat 2013 16:27

Su faturalarının PTT gişelerinden de ödenmesini kapsayan ve Belediye ile PTT arasında imzalanan sözleşme geçtiğimiz ay feshedildi. Sebebi; Sistem için yazılım firmasına ödenmesi gereken tutar. Mevzuat, Belediyenin ücreti ödemesini yasaklıyor. Hal böyle olunca vatandaşın yıllardır beklediği kolaylık da gerçekleşmemiş oldu.

PTT gişelerinden şu anda 400 farklı iş için işlem yapılabiliyor. Ancak belki de en önemlisi olan su faturası ise mevzuat engeline takıldı. PTT Başmüdürlüğü ile Isparta Belediyesi arasında imzalanan ve su faturalarının PTT gişelerinden de yatırılmasını kapsayan sözleşme geçtiğimiz ay feshedildi. Mevzuat, belediyenin sistem için yazılım firmasına ödemesi gereken yaklaşık 60 bin TL olan tutarı kabul etmiyor. Bu sebepten dolayı sözleşme feshedilmiş durumda. PTT Başmüdürü Yaşar Adanalı, vatandaşların konuyu merakla beklediklerini ancak olumsuz sonuçlandığını belirtti.

TÜRKİYE’DE FARKLI İLLER YAPIYOR

Başmüdür Adanalı, PTT sistemine göre Türkiye’de birçok ilde su faturalarının PTT gişelerinden ödendiğine dikkat çekti. Hatta buna Diyarbakır gibi doğu illeri de dahil. Adanalı, projenin bu illere danışılarak nasıl yapıldığının öğrenilmesi ile Isparta’da da uygulanabileceğini belirtti. Şu anda 400 farklı işin PTT gişelerinden yapıldığını ancak su faturasının ödenememesinin vatandaşı rahatsız ettiğini ifade eden Adanalı, şunları söyledi: “Şu an PTT’de yapılmayan hiçbir iş yok. Ancak su faturasını ekleyemedik.”

SADECE SU İÇİN İSTİHDAM BENCE GEREKSİZ

Belediyeler sadece su tahsilatı için personel istihdam ediyorsa bana göre boşu boşuna. PTT olarak zaten biz bu işlemleri yapıyoruz. Su tahsilatı için harcadığı maliyetleri belediye gözden geçirirse, bizimle mi çalışırsa daha kârlı olacak, yoksa kendisi yaparsa mı daha kârlı olacak ortaya çıkacaktır. Örneğin Torosgaz fatura işini önce kendi denedi ama olmadı. Maliyet analizinden sonra PTT’ye geldiler.

Asıl mesele vatandaşın tüm faturalarını gişelerimizden öderken sadece elinde su faturasının kalması. Bu yönde vatandaşlarımızdan bize çok istek geliyor. Diğer illere bunun nasıl başarıldığı sorulması ve Isparta’da hayata geçirilmesi gerekiyor”

 

Bu haber 786 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...