Yabancılar için büyük kolaylık

5 Şubat 2013 16:24

Isparta Belediyesi Hak Otobüslerinde kaliteli seyahati geliştirme adına ekran güzergahı sistemine geçti. Sistemin daha ilk ayağı oluşturulmasına rağmen vatandaşların ilgisini çekmiş durumda.

Isparta’ya il dışından gelip de otobüsle şehiriçi seyahat yapmak isteyen yabancılara büyük kolaylık sağlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Altan Uğurlu, yeni uygulamayla otobüslerin içine LCD ekranda güzergahları gösteren bir sistem takıldığını bildirdi. Sistemin daha ilk basamağında olunduğunu ilerleyen günlerde vatandaşları bu ekranlarda daha farklı kolaylıkların beklediğini ifade eden Uğurlu, “Bu daha da geliştirilecek. Sesli uyarı haline gelecek. Şu an teknik altyapıları tamamlanıyor. Onlar tamamlandıktan sonra daha da hissedilir hale gelecek. Sistemi bugün sadece gözle görüyoruz. İlerleyen zamanlarda sistemdeki uyarıları duyar hale de geleceğiz.

YABANCILAR DÜŞÜNÜLDÜ

Özellikle yabancılar için çok iyi bir sistem. Mesela nereye geldiğini bilmiyor ya da nereye yaklaştığını bilmiyor. Otobüsün kalabalık olduğu durumlarda hangi durakta olduğu konusunda uyarılması ve daha hızlı hareket etmesi adına önem arz ediyor. Bir sonraki durakta inecekse kendini ona göre hazırlayacak vatandaş. Yabancılar için uyarı sistemi olacak.

METRO VE TRAMVAYLARDAN ESİNLENDİ

Sistem aynı metro ve tramvaylardaki uyarı sistemi gibi olacak. Bunun yanında otobüsün hangi hızla ilerlediğini de vatandaşımız görecek ve şikayeti olursa bizlere bildirecek. Çünkü bunların hepsi kayıt altına alınacak” dedi.

15 YENİ OTOBÜS DAHA GELECEK

Öte yandan Isparta’ya 5 yeni otobüs daha geldiğin ve bu ay içinde bir aksiliğin yaşanmaması halinde 15 yeni otobüsün daha geleceğini bildiren Uğurlu, bu müjdeli haberi ilk kez bizimle paylaştı. Sistem tüm otobüslerde bulunacak.

 

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...