“Önce Cumhurbaşkanımızı Başkan, Isparta’da da Ak Parti’yi İktidar Yapacağız”

3 Mayıs 2018 13:25

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olağan genel kurul toplantısında konuşan AK Parti Milletvekili Aday adayı ve EKK Göller Bölgesi Birlik Başkanı Ahmet Tural, yıllardır esnaf teşkilatına hizmet ettiğini belirterek şunları söyledi: “İyi yaptık, kötü yaptık, Allah bizi bugünlere getirdi. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde de sizlerin desteğiyle, değerli birlik başkanımız ve değerli oda başkanlarımızla istişare ederek aday adayı olduk. Sizlerin bir kardeşi olarak meclise esnafın temsilcisi olarak inşallah seçiliriz. Esnaf teşkilatında yıllardır görev yapıyoruz. Ahilik kültürü almış esnafımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Her seçimde nereye aday olduysak bizi desteklediler. Kendilerine teşekkür ediyoruz.  Bundan sonra da nasip olursa milletvekili olarak sizlere hizmet etmeye gayret göstereceğiz. Esnafımızın sesinin duyurulması, sorunların daha hızlı çözülmesi ve halkımıza hizmet etmek için bu yola çıktık. İsteriz ki yıllar sonra esnafımızdan bir milletvekili çıksın, sesimiz daha iyi duyulsun, hükümetle daha yakından ilişki kurulsun. 1994-1999 arasında yine esnaf teşkilatımızdan büyüğümüz sayın Mehmet Aybatılı belediye başkanı çıktı. Esnafımız çıkardı. Derler ki bir Fuat Uyar, ikincisi Mehmet Aybatılı. Bu esnaf teşkilatının gücüdür. Esnaf teşkilatının içinden çıkan bir başkanın neler yapabileceğini Isparta’ya değil tüm Türkiye’ye gösterdik. Bu medeni cesareti esnaf teşkilatı olarak biz yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

Hükümetimiz esnafların sorunlarının çözümünde önemli kararlar aldılar. Birçok sorunumuz da çözüldü. Yetkililere teşekkür ediyoruz. Bu sorunların yetkililere iletilmesinde ve Türkiye gündemine gelmesinde emeğimiz büyüktür. Bugüne kadar sadece esnafımızın yanında olmadık, esnafımızın sesi de olduk, gece gündüz sizlerin yanında olduk. Başbakanımızın bakanlar kurulu sonrası açıklamalarında esnafımızın sorunlarının çözülmeye devam ettiğini de hep beraber görmekteyiz. Bugüne kadar sizlerin temsilcisi olarak aracı olduk. Bundan sonra da inşallah sizlerin desteğiyle TBMM’de çözümün merkezinde olmak istiyoruz. Isparta küçük olarak görülen ve algılanan bir il, ülke genelinde birçok sorunun çözümünde etkin bir rol oynadık ve görev aldık. Türkiye Şoförler Federasyonunda hem başkan vekilliği hem de yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktayım. Yine Esnaf Kefalet Kooperatiflerimizin 6. Bölge Birlik Başkanı olarak görev yapıyorum. Ayrıca üst kuruluş TESKOMB’da da görevim var. Buralarda görev almak ve Isparta gibi küçük ilden çıkmayı sizlerin takdirine bırakıyorum. Biz buraları aştık. Bugün Türkiye Şoförler Federasyonunda 12 yöneticinin 11’i büyükşehirden 12’incisi küçük il olarak benim. İnşallah 24 Haziran’da önce cumhurbaşkanımızı başkan, Isparta’da da AK Parti’yi iktidar yapacağız.

İçimizde başka siyasi görüşte olan arkadaşlarımız vardır. Belki söylediklerimizi başka yöne çekecek arkadaşlarımız vardır. Biz siyaset gütmeden, esnafın temsilcisini eğer TBMM’de istiyorsak, hep beraber AK Parti diyeceğiz, Ahmet Tural diyeceğiz. Hükümet ile iletişimi kurduk. Sorunların çözümünün nasıl olması gerektiğini anlatmaya devam ediyoruz. Bizlere destek veren liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile ilgili Bakanlarımıza, Isparta’da ticari araçların yenilenmesinde ve sürenin uzatılmasında, maliye bakanlığındaki vergilendirmelerde, torba yasada gurur duyduğumuz Isparta Milletvekilimiz TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkür ediyorum.”

 

Bu haber 430 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...