“Elimden gelen her şeyi yapacağımdan kimsenin endişesi olmamalıdır”

2 Mayıs 2018 14:55

AK Parti Isparta Milletvekili Aday Adaylığına başvuran Dr. Ahmet Antalyalı, basın mensupları ile bir araya geldi. Antalyalı, “Aday Adaylık başvurum nasıl neticelenirse neticelensin seçim sathı mahalinde olmaya ve partimizin başarısı için çalışmaya devam edeceğimiz bilinmesini isterim” dedi.

Antalyalı’nın 2 yıl Başkanlığını yaptığı TKDK Isparta’ya 150 Milyon TL destek ve yaklaşık bin kişilik istihdam olanağı sağlamıştı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Kahve Diyarı’nda gazetecilerle buluştu. Meslek hayatındaki çalışmalarını ve siyasetteki ideallerini anlatan Antalyalı, “Şimdiye kadar bulunduğum bütün görevlerde özveri ile çalışarak, hem Isparta’ya hem de ülkeye faydalı olma gayret ve çabası içerisinde oldum. Zaten yıllardır Tarım Bakanlığı’na gelen siz değerli hemşerilerimin de bu durumu müşahede ettiklerini biliyorum. Memleketime hizmet yolunda hangi mecrada devam edersem edeyim, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimden gelen her şeyi yapacağımdan kimsenin endişesi olmamalıdır” dedi.

Antalyalı, “Aday Adaylık başvurum nasıl neticelenirse neticelensin seçim sathı mahalinde olmaya ve partimizin başarısı için çalışmaya devam edeceğimiz bilinmesini isterim” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Dr. Ahmet Antalyalı, 2004 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı ile başladığı çalışma hayatında Avrupa Birliği Uzmanlığı, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi İhale Yöneticiliği, Avrupa Birliği Proje Yöneticiliği, yine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ve TKDK Başkanlığı görevlerini başarı ile yürüttü.

Dr. Ahmet Antalyalı’nın TKDK Başkanlığı yaptığı 2 yılda TKDK’nın Isparta’ya 150 milyon TL destek ve bini aşkın istihdam katkısı dikkat çekiyor. Dr. Ahmet Antalyalı evli ve 2 çocuk babası.

AK Parti Isparta Milletvekili Aday Adaylığına başvuran Dr. Ahmet Antalyalı özgeçmişi çalışmaları ve Isparta’nın ekonomisi genel görünümü hakkında şu bilgileri verdi;  “1979 yılında kamu görevlisi bir ailenin evladı olarak Elazığ’da doğdum. Aslen Ispartalıyım. İlk ve orta öğrenimini sırasıyla Selçuklu İlkokulu ve Isparta Anadolu Lisesinde tamamladım. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini kazanarak üniversite hayatımı burada sürdürdüm. 2001 yılında Fakülteden mezun oldum. Üniversite yıllarımda Milli Gençlik Vakfının çalışmalarında aktif görev aldım.

Akabinde 2002-2008 yılları arasında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi  Zooteknik Anabilim dalında “Türk Safkan Arap Atlarında Bazı Vücut Özelliklerinin Fenotipi ve Genotipik Parametreleri” başlıklı tezle doktora eğitimimi tamamladım.

Doktora çalışmalarını yürütürken 2004 yılında çalışma hayatına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı olarak başladım, 2007 yılında da Avrupa Birliği Uzmanı oldum. 2004-2007 yılları arasında Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yürütülen müzakerelere katıldım.

2007 yılında Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Biriminde ihale yöneticisi olarak atandım. 2007-2012 yılları arasında Başbakanlık’ta yaklaşık 200 milyon avro tutarında çok sayıda AB projesinde yönetici olarak görev yaptım.

2012 yılında ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Strateji Geliştirme Başkanlığına Daire Başkanı olarak göreve başladım.  2016 yılı şubat ayında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanlığına atandım. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sürecinde özellikle FETÖ unsurlarının kurumumuzdan arındırılmasında mücadelede kritik görevler üstlendim. Bu görevi 2018 Nisan ayına kadarda başarıyla devam ettirdim.  

Bu kritik görevin dışında aynı dönemde Avrupa Birliği ile Finansal Antlaşmanın imzalanması, yine yaklaşık 1 Milyar Avroluk projenin ödeme, sözleşme ve proje kabul süreçlerini tamamlanması gibi çalışmaları yürüttüm. 2 yıl Başkanlığını yaptığım Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından ilimize 150 Milyon TL ile destek verilirken, 1000 kişinin üzerinde de istihdam sağlanmıştır.

Evli ve iki çocuk babasıyım. İyi derecede İngilizce bilmekteyim

Değerli.hemşerilerim,!

Türkiye çok kritik süreçlerden geçmektedir. Bu süreçte ülkenin gidişatına yön vermek için inisiyatif almak isteyen kişilere çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Ülkemizin bu kritik döneminde herkes canla başla çalışmalı ve bu sürecin akamete uğramaması için elinden geleni yapmalıdır. Hepimiz için hayati derecede önem taşıyan bir seçimin arifesindeyiz. Bu seçim, ülkemizin AK Parti yönetimindeki 16 yıllık kazanımlarının kalıcı olabilmesi için mutlaka yeni bir zaferle çıkılması gereken bir imtihandır. Bu kez muhalefet partilerinin sergilediği ilkesiz duruş, milletvekili transferleri gibi hileli davranışlar, daha dikkatli, daha fazla ve çok daha yoğun biçimde çalışmamız gerektiğini göstermektedir. Milletimizin gönlünde müstesna bir yeri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gönlünü defalarca fethetmiş siz aziz hemşerilerimin, 24 Haziranda yine kıskanılacak bir başarıya imza atacağınıza ve oyun kuran tüm şer odaklarına gereken cevabı vereceğinize tüm kalbimle inanıyorum.

Değerli.hemşerilerim;

Hiç şüphesiz Isparta’mız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizleri gururlandıran sonuçlara imza atacaktır. Hamd olsun şimdiye kadar bütün seçimlerde AK Parti, Isparta’da ilk sırada yer almış ve her defasında teveccüh görmüştür. Isparta halkımız her seçimde ülkemizin refahı, geleceği adına üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiştir. Halkımızın 24 Haziran’daki seçimlerde de aynı ilkeli duruşu sergileyeceğine olan inancım tamdır.

Değerlihemşerilerim;

Bu mücadelede sizlerle birlikte yan yana, omuz omuza yürümek, memleketi adım adım dolaşarak bu kutlu davada bir nefer olarak çalışmak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığındaki görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. Allah’ın izni ve takdiri ile ülkeme ve memleketime siyaset vasıtası ile hizmet etme arzusunda olmam hasebiyle, 24 Haziranda yapılacak olan 27. dönem milletvekilliği genel seçimlerinde, AK Parti’den Isparta milletvekili aday adaylığımı beyan etmiş bulunmaktayım.

Uzun yıllardan beridir Ankara’daki bürokratik yapının içerisinde yer almaktayım. Bu süre boyunca edindiğim tecrübelerin ve biriktirdiğim bürokratik ilişkilerin siyaset zemininde, ülkeme ve şehrime hizmet için yol gösterici olacağına inanıyorum. Her zaman her platformda ilimizin kalkınması ve refahı için gayret gösterdik.

Değerli hemşehrilerim;

Şimdiye kadar bulunduğum bütün görevlerde özveriyle çalışarak, hem Isparta’ya hem de ülkeye faydalı olma gayret ve çabası içerisinde oldum. Zaten yıllardır Tarım Bakanlığına gelen siz değerli hemşerilerimin de bu durumu müşahede ettiklerini biliyorum. Memleketime hizmet yolunda hangi mecrada devam edersem edeyim, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimden gelen her şeyi yapacağımdan kimsenin endişesi olmamalıdır. Bu açıdan aday adaylık başvurum nasıl neticelenirse neticelensin seçim sathı mahallinde olmaya ve partimizin başarısı için çalışmaya devam edeceğimin bilinmesini isterim.

24 Haziran’da milletimizin takdiri, kararı ve dualarıyla Sayın Genel Başkanımızın ilk turda yeniden Cumhurbaşkanı seçileceğine tüm kalbimle inanıyorum. AK Parti, Isparta’mızda ve ülke genelinde tek başına iktidar için gereken çoğunluğu sağlamış olarak zaferle çıkacak ve iktidarımız başarı ile devam edecektir. Bu vesileyle AK Parti’den milletvekili aday adayı olan ve olacak bütün hemşerilerime başarılar diliyor, 24 Haziran seçimlerinin kendilerine ve memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hepinize teşekkür ediyor sevgi ve saygılar sunuyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

27 Dönem Milletvekilliği seçimleri için görevimden istifa ederek AK Partimizden aday adayı olmuş bulunmaktayım

ISPARTA EKONOMİSİ

Genel Görünüm:

•Isparta, Cumhuriyet döneminde, idari kurumlarıyla, eğitim kuruluşlarıyla, askeri yapılarıyla ve kamu eliyle işletilen üretim tesisleriyle gelişimini büyük ölçüde kamu yatırımlarıyla sürdüren bir şehrimiz olmuştur.

•Bu kapsamda üç adet Organize Sanayi Bölgesi, Süleyman Demirel Havalimanı, Gülbirlik Kooperatifi başta olmak üzere birçok Gül Yağı Fabrikasının yanı sıra, Isparta ve Eğirdir’de bulunan askeri birlikler ve Süleyman Demirel Üniversitesi ile ilin ekonomisini ve sosyal yapısını şekillendiren önemli yatırımlardır.

•Isparta, yeraltı ve yer üstü zenginlikleriyle, sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm yatırımları için önemli bir potansiyele sahiptir.

•2003 – 2017 yılları arası hükümetlerimiz döneminde; eğitim, enerji, ormancılık, sağlık, tarım, ulaştırma-haberleşme sektörleri başta olmak üzere toplam 4.583 proje için yaklaşık 5 milyar TL’lik kaynak tahsis edilmiş ve 3 milyar 881 milyon TL harcanmıştır.

•Isparta’da Kişi Başına Gayri Safi Yurtiçi Hasıla 2004 yılında 7.231 TL iken 10 yıl sonra, 2014 yılında %190 artış ile 20.975 TL olmuştur.

•Isparta’da 2017 yılında 617.375 ton elma üretilmiştir. Türkiye üretiminin beşte biri Eğirdir ve Gelendost ilçeleri başta olmak üzere Isparta’da gerçekleşmektedir. (TUİK)

•Gülcülük hem tarımsal alanda hem de tarıma dayalı sanayi alanında Isparta’nın ve Türkiye’nin katma değeri çok yüksek olan önemli bir değeridir. 2017 yılında Isparta’da 13.372 ton yağlık gül çiçeği üzerimi yapılmıştır (TUİK). Üretilen bu gül çiçeğinden gülyağı, gül konkreti ve gülsuyu üretilmektedir. 2017 yılı itibariyle, 2.500 kg gül yağı üretilmiş olup, yaklaşık olarak 27,5 Milyon avroluk bir ciro elde edilmiştir.

•Isparta’da diğer önemli bir tarıma dayalı üretim ise, lavanta çiçeği ve lavanta yağıdır. 2017 yılında Türkiye toplam lavanta üretimi 845 ton iken, Isparta’da yaklaşık 591 ton lavanta üretilmiş ve ülkemiz üretiminin % 70’ine karşılık gelmektedir.

•Yapımı Süren Yatırımlar:

•Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi atık su arıtma tesisi ek yatırımının tamamlanarak koku sorununun çözülmesi konusunda; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan kredi sağlanması ve BAKA Mali Destek Programları kapsamında projelendirme süreci devam etmektedir.

•Isparta - Antalya (Dereboğazı) karayolunun 92 km’lik bölünmüş yol çalışmalarının yapımına devam edilmektedir.

•Isparta – Burdur (Dostluk) Yolunun iyileştirilmesi ihale çalışmaları sürdürülmektedir.

•Eğirdir – Gelendost – Şarkikaraağaç - Konya Yolunun bölünmüş yol yapım çalışmaları hızla sürmektedir.

•Yaklaşık 40 bin dar gelirli emekli bulunan ilimizde konut yapımı için 140.842,57 m²’ lik alanın 1. Etap olarak TOKİ’ ye tapu devri yapılmıştır. Atabey ilçesinde, 1. Etapta 200 dairelik proje hayata geçirilmiş olup, 2018 yılı sonuna kadar 600 dairelik TOKİ Konut Projesi tamamlanacaktır. Ayrıca, Keçiborlu ilçesinde 469 konutluk TOKİ Konut Projesinin ihalesi de önümüzdeki günlerde yapılacaktır (TOKİ).

•Gül başta olmak üzere, tıbbi aromatik bitkilerin ekonomik değerinin artırılması ve kozmetik ürünlerin tahlil edilebilmesi için akredite Gül ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Arge laboratuvarının kurulması ilimiz için son derece önem arz etmektedir. BAKA güdümlü proje desteği ile SDÜ tarafından hayata geçirilerek, kozmetik sektörünün gelişmesine büyük katkı sağlanacaktır.

•Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları 5.Mekanik Tesis Yapım İşinin ihalesi tamamlanmış olup, 600 gün içerisinde projenin tamamlanması planlanmaktadır.

•Süleyman Demirel Üniversitesi’nin bölünerek, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak ikinci üniversitenin ilimizde kurulmasını öngören kanun tasarısı TBMM’de görüşülmektedir.

Arz ederim.

Öngörülen Yatırımlar:

•Isparta’dan Antalya Limanı’na yük taşımacılığı için konvansiyonel tren yolunun Ulaştırma Bakanlığı ile koordineli olarak yatırım planına alınması,

•Davraz Yüksek İrtifa Sporcu ve Kamp Eğitim Merkezi açık ve kapalı spor tesislerinin yatırım programına alınması ve turizmin 12 aya yayılması için altyapı çalışmalarına kaynak sağlanması,

•Kozmetik sektörünün geliştirilmesi ve mevcut altyapı ihtiyaçlarının karşılanması için sektörün birlikte bulunduğu bir sanayi bölgesinin kurulması veya Küçük Sanayi Sitesi içerisinde alan tahsis edilmesi,

•Gül ve Lavanta odaklı turizm faaliyetlerinin bütüncül bir yaklaşımla ele alınması amacıyla, Isparta agro turizm stratejisi ve eylem planının hazırlanarak, kamu kurum ve kuruluşlarının koordinasyonu ile birlikte bir an önce uygulanması,

•Bölgemizin önemli içme suyu havzası olan, Eğirdir Gölü Havzası Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi yatırım çalışmalarının hızlandırılması.”

Bu haber 428 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...