KADİR BOYLU ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ BECERİLERİNİ SERGİLEDİ

27 Nisan 2018 15:56

Kadir Boylu Orta Okulu tarafından düzenlenen   TÜBİTAK Bilim Fuarına öğrenci ailelerinden  yoğun katılım oldu. Hazırlanan 24 proje görücüye çıktı.

 Okulda gerçekleştirilen Bilim Fuarının açılışına Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Doğan, Halk Eğitim Müdürü Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsan Arıcı, Okula ismi verilen merhum Kadir Boylu’nun aile fertleri, Okul Müdürü Polat Özkan, Öğretmenler, Öğrenciler, Veliler ve Şehit Aileleri katıldı.

YOĞUN KATILIM

                Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan  TÜBİTAK Projesinin Koordinatörü Birsen Önal yaptığı konuşmada “ Okullarına ve projeye desteklerinden dolayı Başta Vali Şehmus Günaydın’a, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım’a, Müdür Yardımcılarına, Okul Müdürü Polat Özkan’a, öğretmenlere ve çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Önal, “24 projemiz var. 12’si Fen Bilimleri, 1’i Bilgisayar, 1 Matematik, 3 Türkçe, 2 İngilizce, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve 4 Sosyal Bilgiler alanında projelerimiz bulunmakta. Çok özel projelerimiz var. Geleceğin mucitleri çocuklarımız günlerdir projeyi hazırladı. Gelişen ve değişen dünyada bu tür projelerle de kendimizi geliştiriyoruz” dedi.

                Proje Koordinatörü Özkan’ın konuşmasının ardından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından gezildi. Protokol üyeleri tek tek projeleri inceleyerek öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Proje geziminin ardından program ikramın ardından sona erdi.

Fuarda yer alan PROJELER:

-Bahçıvan Aydede

-Şekerin Tohum Çimlenmesine Etkisi

-Bitkisel Sivrisinek Korucu

--Doğal Bulaşık Makinesi Deterjanı

-Mikroorganizmalar Yiyeceklerimizde Kendiliğinden mi Oluşuyor?

-Fencilerin Kibriti Böyle Olur

-Koladaki Şeker Varlığı

-Pamuk Şeker

-Hızlı Sabun Köpüğü-Köpürten Büyü

-Yak Kaç (Sodyum Kloratın Yanması)

-Çeşit Çeşit Gübre

-Sulama Çeşitleri

-Arduino ile Akıllı Sokak Lambası

-Noktaları Gösteriyorum

-Eşanlam Terazisi

-Göktürkçemiz

Atasözü Kartları

-Jena Werbs

-Word Fishing

-Kur’an-ı Kerimde Hz. Muhammed (SAV)

-Şehrimizi Buluyoruz

-Gül Kokulu Ispartam

-Bil Bul

-Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz

 

Bu haber 945 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...