MARİM’de ‘Ilıman iklim meyve yetiştiriciliği’ eğitimi

4 Şubat 2013 18:31

Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı 28 ilden gelen 36 teknik personele  Ilıman İklim Meyve Yetiştiriciliği semineri verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2013 yılı Hizmet İçi Eğitim Planı çerçevesinde Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından 2013 yılının ilk hizmet içi eğitim semineri 28 Ocak-01 Şubat 2013 tarihleri arasında yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı 28 ilden gelen 36 teknik personele 5 gün süreyle ılıman iklim meyve yetiştiriciliği konusunda seminer verildi.

Eğitimin açılışında konuşan Teknik Koordinatör Hüseyin Akgül; Meyvecilik Araştırma İstasyonunu tanıtan sunumu yaptıktan sonra modern yetiştiriciliğin önemine değindi.

 Uygulamalı eğitimlerle desteklenen kursta kurum konu uzmanları tarafından elma, armut, şeftali, ceviz, badem, kiraz, vişne, erik, bağ ve üzümsü meyveler yetiştiriciliğinin yanı sıra budama, sulama, gübreleme, hastalık ve zararlılar ile ılıman iklim meyve yetiştiriciliğinin ekonomik boyutu ve hasat sonrası uygulamaları konularında da bilgiler verildi.

28 ilden gelen kursiyerler özellikle teorik bilgi yanında pratik uygulamaların çok yararlı olduğunu belirterek kendi illerindeki çiftçilere bu eğitimden sonra ılıman iklim meyve yetiştiriciliği konusunda daha faydalı olacaklarını belirtiler. Kurs sonunda seminere katılan teknik elemanlara Kurum Müdürü İsa Eren tarafından Kurs Katılım Belgeleri verildi.

 

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...