Kentsel dönüşüm ile büyüyen Gülistan Mahallesi Ortaokulu gelecekte yetersiz kalacak

26 Nisan 2018 15:04

Isparta’nın köklü okullarından Gülistan Ortaokulu’nun mazisi 1972 yılına dayanıyor. İlk ve ortaokulun aynı binada olduğu dönemde 40 yıl kendi mahallesine ve çevre mahallelere hizmet veren Gülistan Ortaokulu, 2012 yılından bu yana bağımsız bir ortaokulu olarak eğitim-öğretime devam ediyor. Özellikle  sportif başarılarla adından söz ettiren okulda, son yıllarda kentsel dönüşüm nedeniyle öğrenci sayısında azalma yaşandı ancak 2-3 yıl içinde mevcut binanın bile yetmemesi öngörülüyor.

 MUHTAR: OKULUMUZLA GURURLUYUZ

Gülistan Mahallesi Muhtarı Zafer Uzun ile Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül, Gülistan Ortaokulu Müdürü Mehmet Yılmaz’ı ziyaret ettiler. Gülistan Mahallesi Muhtarı Zafer Uzun, Isparta’nın en başarılı ve gözde okullarından Gülistan Ortaokulu’nun 2-3 yıl sonra yeterli gelmeyeceğinin altını çizdi. Kentsel dönüşüm nedeniyle taşınmaların yaşanması nedeniyle okul mevcudiyetinin azaldığını  belirten Uzun, “2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı’ndan itibaren öğrenci sayısında artma bekliyoruz. Okulumuz çevreye ve tüm Isparta’dan öğrenci çeken örnek bir eğitim kurumudur” dedi.

1972’DEN BU YANA EĞİTİMDE

Okul Müdürü Mehmet Yılmaz da 1972 yılından bu yana eğitim-öğretim veren Gülistan’ın 2012 yılından beri bağımsız ortaokul olarak faaliyet gösterdiğini söyledi. 250 öğrenciye 27 öğretmen kadrosu ile eğitim hizmeti verildiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

 “Biz her yıl Fen Lisesi’ne 1-2 öğrencimizi gönderiyoruz. 400-480 arasında başarı puanına sahibiz.

Kentsel Dönüşüm Yasası uygulamaları nedeniyle öğrenci sayımız azaldı. Taşınanların çoğu çocuğunu aldı. Meryem Albayrak Ortaokulu kuruldu, o bölgeden gelen öğrencilerimiz artık oraya gidiyor. Bundan sonra öğrenci sayımızın artmasını bekliyoruz. 2-3 yıl sonra bu binanın yetmeyeceğini öngörüyoruz. Bu yıldan itibaren öğrenci sayımızda artış bekliyoruz.

 ÇEVRE MAHALLELERDE OKULLAŞMA SAĞLANINCA

Daha önce çevre mahallelerden öğrenci alıyorduk. Yedişehitler, Muzaffer Türkeş, Hızırbey, Bağlar gibi mahallelerden buraya öğrenciler geliyordu. Şimdi Meryem Albayrak Ortaokulu açıldı, Hızırbey Ortaokulu açıldı. O bölgelerdeki öğrenciler kendi mahallelerindeki okula gidiyor. Bağlar Mahallesi’nden öğrenciler geliyor. 150 kayıt yaptıran öğrencinin 36’sı kendi mahallemizdendi. Diğerleri çevre mahallelerden geliyordu. Şimdi oralarda da okullaşma sağlandı.”

 Öte yandan Gülistan Ortaokulu, sportif başarılarla adından söz ettiriyor. Okul geçen yıl atletizm ve Bocce başta olmak üzere bazı spor dallarında başarı göstererek toplamda 14 madalya kazandı. Okul öğrencileri bu yıl da başarılı sonuçlar aldı. 

 

 

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...