DEDELER OK ATTI

19 Nisan 2018 15:01

“Koşabiliyorken Koş” Projesi kapsamında 70’lik Dedeler, Atatürk Stadı’nda ok atarak gençlere taş çıkarttılar.

Spor kültürünün yaygınlaştırılması, halkın sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla 2012 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi Isparta’da uygulanmaya devam ediyor.

'Antrenör ve Tesis Bizden, Spor Yapmak Sizden’, ‘Hayatınız Spor Olsun, ‘Hareketli Yaşa Spor Yap, Ödülün Sağlık Olsun’ sloganıyla yola çıkan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 7'den 77'ye halkın spor yapma imkanı veren 'Koşabiliyorken Koş' projesi yeni dönem çalışmaları sürüyor.

Proje kapsamında biraraya gelen antrenörler, sporcular ve yaşlısından gencine 7'den 70'e herkes hep birlikte spor yaptırıyorlar.

                Koşabiliyorken Koş” Projesi kapsamında 70’lik Dedeler, Atatürk Stadı’nda ok atarak gençlere taş çıkarttılar. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ASP Spor Kulübü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile gerçekleştirilen etkinliğe katılan dedelere katılım belgesi verildi.

                Bu arada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Koşabiliyorken Koş Projesi kapsamında düzenlenen Dedeler Ok Atıyor Yarışmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Spor Genel Müdürlüğümüzün Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu Koşabiliyorken Koş Projesi kapsamında kapsamın da bizde ilimizde  de tüm 7’den 70’e özellikle belirli yaşın üzerindeki  belirli yaşın üzerindeki yaklaşık 6 yıldır faaliyette olan koşabiliyorken koş projesini bu yıl büyük bir etkinlikle devam ediyoruz. İlimizde de özellikle 7’den 70’e tüm gençlerimizin ve belirli yaş üstü vatandaşlarımızın aktif olarak spor yapmaları sağlıklı bedene kavuşmaları anlamında hem de bu spor aktivitelerini yaparken ruhen rahatlamaları anlamında bu tür aktivitelere ağırlık verdik.  Gördüğünüz gibi dedelerimiz de  yaptığı işten hem çok mutlu oluyorlar hem de hoşça vakit geçiriyorlar. İhtiyar delikanlılarımızın da hoşça vakit geçirdiklerini ve spor yaptıklarını şahit oluyoruz biz de mutlu oluyoruz. Buradan ben tüm vatandaşlarımıza sağlıklı yaşam için spor yapmalarını tavsiye ediyorum ve bekliyoruz.

Proje kapsamında okçuluk, masa tenisi etkinliklerimiz var. Yine mahallelerde özellikle sporcu velilerimiz arasında istasyon yarışmalarımız var. Farklı aktivitelerimiz var. Gördüğümüz, yaptığımız kadarıyla da velilerimiz bundan zevk alıyor. Özellikle çocukların anne ve babalarıyla birlikte spor yapmaları antrenman yapmaları hem velileri hem de çocuklarımızı mutlu ediyor. Biz de  bundan dolayı mutlu oluyoruz.

Katılım iyi, Gün geçtikçe çoğalıyor. Biz de tüm mahallelerde bu uygulamayı yapmaya özen gösteriyoruz ve önümüzdeki dönemde de bu tür aktivitelere  devam edeceğiz.

Fraklı mahallelerde bu uygulamaları yapıyoruz. Özellikle Fatih Mahallesi, Milli Egemenlik sahası farklı mahalleler de uygulamaya koyuyoruz.”

 

 

Bu haber 505 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...