ISFODER’den Isparta konulu Fotoğraf Sergisi

18 Nisan 2018 16:13

Isparta Sanat ve Fotoğrafçılar Derneği (ISFODER) tarafından Isparta'nın turizm ve kültürel değerlerinin yer aldığı “ISPARTA” Konulu Fotoğraf Sergisi açıldı.

42. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Isparta Sanat ve Fotoğrafçılar Derneği (ISFODER) tarafından Isparta'nın turizm ve kültürel değerlerinin yer aldığı “ISPARTA” Konulu Fotoğraf Sergisi açıldı.

16-22 Nisan  tarihleri arasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Sergi Salonunda açılan sergiye yoğun katılım oldu.

ISFODER  ( Isparta Sanat ve Fotoğrafçılar Derneği ) Başkanı Mahmut Toprak  ise etkinlikle ilgili şunları söyledi:

 “Biz Isparta Fotoğraf ve Sanatçılar Derneği olarak belirli aralıklarla sergi düzenliyoruz. Bu sene konumuz Isparta olsun. Isparta’nın tanıtımıyla ilgili görselleri arkadaşlar arasında toplayalım derleyelim onlardan seçimler yaptık. Isparta’nın güzelliklerini tabiat varlıklarını, tarihi varlıklarını, kültürel varlıklarını fotoğraflarla Ispartalı izleyicilere sunduk. Tabii gönül ister ki bu başka illerde sergilensin, Isparta’mız tanıtılsın fakat teknolojinin şöyle bir nimeti var; sosyal medya ve web sayfalarından biz bunları paylaştığımız zaman yine çok büyük rağbet görüyor.

Lavantada olduğu gibi Isparta’nın diğer güzelliklerini de keşfedilmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Isparta ıtri olarak çok büyük nimetlere sahip. Her türlü çiçek var. Mayıs ayında zambak var. Haziranda gül var. Temmuz da lavanta var. Bunun dışında sütçülerde vs. başka türlü endemik bitkiler vs. var. Endemik bitkilere henüz daha gelmedik. İnşallah onları da seneye çalışmalarını yapıyoruz. Onunla ilgili de sergi açacağız. Burada bizim dernek üyelerimizden toplam 35 arkadaşımız sergiye katıldı, eser verdi. 106 tane fotoğrafımız var. Isparta’nın değişik ilçelerinden ağırlık tabi ki Eğirdir  lavantanın olduğu yer Keçiborlu  diğer Uluborlu da var. Bazı ilçelerimizi henüz daha fotoğrafta yer almadı ama inşallah en kısa zamanda bir daha ki sergimizde onlarda yer alacak. Biz dernek olarak Isparta için elimizden geldiğince  Isparta’yı tanıtmaya çalışıyoruz. Bir taraftan sanatsal faaliyetlerle gençlerimizi dikkatlerini faydalı şeylere yönlendirmek istiyoruz. Umarım amacımıza ulaşırız. 

Isparta’nın güzelliklerini tabiat varlıklarını, tarihi, kültürel varlıklarını fotoğraflarla  Ispartalı izcilere sunduk. Bu güzelliklerin her şehirde görünmesini istedik. Sosyal medyayla büyük ilgi gördü.”

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...