ULUBORLUSPOR ŞAMPİYON GİBİ

17 Nisan 2018 14:28

Kırmızı-yeşilliler, Merkez Gençlikspor’u 4-2 yenerek şampiyonluk yolunda çok büyük avantaj sağladı.

             Isparta 2. Amatör Futbol Ligi A Grubu’nda mücadele eden Uluborluspor, Merkez Gençlikspor’u 4-2 yenerek şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakaladı. Milli Egemenlik Sahası’nda geçtiğimiz Pazar günü oynanan maçta gol yağmuru yaşandı. Karşılaşmayı Muhittin Uysal, Cevat Akpınar ve Mustafa Karataş isimli hakemler yönetti. Oldukça sert geçen maçta bir pozisyon sonrasında yere yığılan Uluborlusporlu Samet Aksoy, “Adam ayağımı kırıyordu, hakem sarı kart bile vermedi” diyerek hakemlerin sertliğe göz yummasından şikayetçi oldu.

            Maça Merkez gençlik çok süratli başladı. Ve bu maça kadar yenilgisi-beraberliği hatta gol yememiş olan lider Uluborluspor,  3. Dakikada Merkez gençlikten Celil’in ayağından yediği golle 1-0 mağlup duruma düştü. Stattaki Uluborlulu seyirciler şoke oldular. Merkez gençlikliler ise bayram sevinci yaşadılar.

            20 dakika bocalayan lider, daha sonra dengeyi kurdu ve 25. Dakikada Hami’nin ayağından beraberliği yakaladı. 1-1

Golden sonra müsabakayı, tek kale maça çeviren lider Uluborluspor forvetlerinin 2 topu direklerden döndü. 32. Dakikada Samet penaltıdan lideri 2-1 öne geçiren golü kaydetti. İlk devre bu skorla bitti.

            2. devrede üstünlüğünü devam ettiren lider Uluborluspor, 50. Dakikada yine forveti Hami’nin attığı nefis golle skor 3-1’e taşıdı. Merkez gençlik ise bu gole 55. Dakikada Mevlüt’ün attığı  şahane golle karşılık verdi. 3-2

            Skor 3-2 olduktan sonra Merkez gençlik ümitlendi ve beraberlik için sürekli atağa çıktı. Sert ve gergin geçen maçta 70. Dakikada lider Uluborluspor’dan  Emrullah,  defans futbolcularını çalımladı ve öyle güzel vurdu ki top köşeden filelere takıldı ve skor 4-2 oldu.

            Her iki takımın son 20 dakikadaki çabaları gol getirmeyince maçı lider Uluborluspor 4-2 kazandı ve rakibinin 8 puan önüne geçti. Lider Uluborluspor’un 8 maçta 24 puanı olurken, takipçisi Merkez gençliğin ise,  9 maçta 16 puanı var.

Sıcak havada oynanan  maçtan sonra lider Uluborluspor  ve taraftarları  şampiyon olmuş kadar sevindiler.

            Hakem triosu ise bu zorlu maçta çok zorlandı ve zaman zaman sert geçen maçta kırmızı kartlık hareketler olmasına karşın, ısrarla kırmızı kart kullanmadılar. Maçı izleyen 60 kadar futbolsever de, hakemleri protesto eden sloganlar attılar.   

MAÇLA İLGİLİ YORUM:

            2. AMATÖR küme A grubunun lideri Uluborluspor maçta zaman zaman zorlanmasına rağmen iyi futbol oynadı. Özellikle ilk 3 dakika içinde 1-0 geriye düştükten sonra,  oyun disiplininden kopmadılar  ve 25. dakikada Hami’yle  buldukları  Golle maça önce denge getirdiler, sonra da öne geçmeyi bildiler. İlk 45 dakikada özellikle   Samet-Hami ve Emrullah güzel bir  futbol resitali sundular. Ve maçı 4-2 kazanmayı başardılar.

Kalan 4 haftada kolay maçlar oynayacak lider,  bu sezon ipi göğüsleyecek gibi.

Yani, şimdilik Uluborluspor ŞAMPİ….

 Sonrası, da  sonradan gelecek.

Bu haber 619 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...