Turist sayımız arttı

16 Nisan 2018 18:07

Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Osman Çot, İlimizde konaklayan turist sayısının 2017 yılında %17 artış gösterdiğini belirterek, ilimizin sahip olduğu binlerce yıllık tarihi, geleneksel halk kültürü, muhteşem doğal güzellikleri sayesinde turist sayısını her geçen gün artırdığını belirtti.

Çot, 15 – 22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada; “1977 yılından itibaren, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın bu yıl 42’ncisi düzenlenecektir.    

Isparta, binlerce yıllık tarihi, geleneksel halk kültürü, muhteşem doğal güzellikleriyle her türlü turizm çeşitliliğine sahip ülkemizin nadir illeri arasındadır. İlimiz, sahip olduğu bu değerleri sayesinde turist sayısını her geçen gün arttırmaktadır. İlimizde konaklayan turist sayısı 2016 yılında yaklaşık 367 bin iken, 2017 yılında 431 bin olmuştur. 2017 yılında İlimizde turist sayısı  % 17 artış göstermiştir. 

İlimizde son dönemlerde gül ve lavanta turizmi ile eko-turizm konularında yapılan çalışmalar; Müdürlüğümüzün turizm altyapı yatırımlarına verdiği maddi destekler; festivallere yapılan maddi destekler; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce yapılan turizm çalışmalarından sadece birkaçıdır.

Bunun yanında gezi turlarının kalitesinin arttırılması ve belgesiz kaçak turlarla seyahat acentacılığının önlenmesi amacıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce düzenli olarak denetimler yapılmaktadır. Şu an itibariyle Isparta’daki belgeli seyahat acentaları sayısı 20’yi bulmuştur.

Akdenizin İncisi, Davraz Kayak Merkezi’nin tanıtımı amacıyla yapılan çalışmalar ve yatırımlar da devam etmekte olup, kayak merkezine gelen ziyaretçi sayısı her geçen yıl artmaktadır. 2017 yılında Davraz Kayak Merkezi’ndeki otellerde yaklaşık 12 bin kişi konaklamıştır. Ayrıca, 2017-2018 kış döneminde, mekanik tesisleri kullananların sayıları, yaklaşık 43 bin kişidir.

Hedefimiz Ispartamızın tüm coğrafyasında var olan turizm potansiyelini harekete geçirmek ve 12 ay sürdürebilir turizm oluşturmaktır.

2018 yılı turizm sezonu, ülkemize ve turizm sektöründe yer alan tüm otel, lokanta ve acenta işletmeleri ile halkımıza hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

 

Bu haber 492 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...