Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik Konferansına yoğun ilgi

16 Nisan 2018 18:03

Eğirdir Müftülüğü tarafından Kervansaray Düğün Salonunda düzenlenen "Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik" konulu konferansına katılan Yazar Sıtkı Aslanhan, “Çocuklarımıza gerekli sorumlulukları vermiyoruz” dedi.

Eğirdir Müftülüğü tarafından Kervansaray Düğün Salonunda düzenlenen "Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik" konulu konferansa konuşmacı olarak eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan katıldı. Konferansa Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İl Müftü Vekili Mevlüt Şahiner, Senirkent İlçe Müftüsü Yüksel Güzel, Isparta Diyanet-Sen Başkanı Osman Akçil ve Daire amirleri katıldı.

Konferans Eğirdir Yukarı Gökdere Köyü Camii İmam Hatibi Ahmet  Kocabaş’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Eğirdir İlçe Müftüsü Mustafa Türköz bir açılış konuşması yaptı. Müftü  Türköz, Ailenin ayrılmaz bir bütün olduğundan eksi artı kutup misali birbirini tamamlayıcı ve destekleyicisi  olması gerektiğinden bahsetti.

               Yazar Sıtkı Aslanhan ise bilinçli aile olmanın öneminden bahsederek, "Ailede anne baba rolleri maalesef karışmış durumda. Babalarımız evlatlarımızla ilgilenmediği için evlatlarımız içine kapanık özgüvensiz bir şekilde yetişmekte. Çocuklarımıza gerekli sorumlulukları vermiyoruz. Sorumluluk bilinciyle yetişmeyen evlatlarımız ilerleyen zamanlarda kendi başına kaldıkları zaman hayatın yükü omuzlarına ağır geliyor ve bunalıma giriyorlar. Aslında iyilik yapalım derken evlatlarımıza en büyük kötülüğü biz yapıyoruz. Evlatlarımıza sevgiyle yaklaşalım, ayda bir kere olsun ona sevgimizi belli edelim ki bizden bulamadığı sevgi ve ilgiyi dışarıda aramasın" dedi.  Program Kaymakam Abdullah Akdaş’ın Yazar Sıtkı Aslanhan'a çiçek takdimiyle son buldu.

 

 

 

 

Bu haber 442 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...