“HEDEF :TARIMLA SANAYİLEŞEN ISPARTA”

14 Nisan 2018 12:58

Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar:  2009’da göreve geldiğimizde Isparta tarım ekonomisinin hacmi 285.8 milyon TL idi. 2017’yi 1 milyar TL’nin üzerinde kapattı. Üye sayımız 210’ndu 600’ü buldu. Ticaret Borsası, Isparta tarım ekonomisinin bir numaralı aktörüdür. Tarım ekonomisinin gelişmesi, büyümesi, tarım işletmelerinin ve bu alanda çalışanların artması bizzat Ticaret Borsası’nın sorumluluğundadır.

 Bitkisel ve hayvansal ticaretle uğraşan iş adamlarının üye olduğu, ürünlerin tescil edilerek tarımsal ticaretin kayıt altına alındığı Isparta Ticaret Borsası’nda da seçime gidiliyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin verdiği takvim doğrultusunda ITB’de seçim bugün gerçekleştirilecek. Isparta tarım ekonomisine yön veren işadamlarının oyu ile Ticaret Borsası’nda 14 meclis üyesi seçilecek. 2.etap seçimde de 14 meclis üyesi, yönetim kurulu ile meclis başkanı ve yardımcılarını belirleyecek.

1996’da kurulan Ticaret Borsası’nda 2009’dan bu yana yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunan Ahmet Adar, ekibi ile birlikte yeniden göreve talip oldu. ITB Başkanı Adar, 14 Nisan Cumartesi günkü seçime tüm üyeleri davet etti.

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Isparta’da tarım ekonomisini büyümesinden gururlu olduklarını söyledi. Isparta Ticaret Borsası’nın tarım ekonomisinin bir numaralı aktörü olduğunun altını çizen Adar, 2009’da göreve geldiklerinde 285.8 milyon TL olan tarım ekonomisinin bugün 1 milyar TL’yi aştığını söyledi. 2010 olan üye sayısının 600’ü bulduğunu anlatan Ahmet Adar, “Tarım ekonomisinin gelişmesi, büyümesi, tarım işletmelerinin ve bu alanda çalışanların artması bizzat Ticaret Borsası’nın sorumluluğundadır” diye konuştu.

Isparta Ticaret Borsası’nın çok önemli bir misyonu olduğunu kaydeden Adar, şöyle konuştu:

“Ticaret Borsası, Isparta tarım ekonomisinin bir numaralı aktörüdür. Tarım ekonomisinin gelişmesi, büyümesi, tarım işletmelerinin ve bu alanda çalışanların artması bizzat Ticaret Borsası’nın sorumluluğundadır. Bu sorumluluk bilinci ile hareket eden Ticaret Borsası, 1996 yılında kurulduğunda ‘Tarımla sanayileşen Isparta’ sloganıyla  yola çıktı. Bu zamana kadar bu misyon doğrultusunda görev yapan tüm başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Aramızdan ayrılan başkan, yönetim kurulu ve meclis üyelerine Allah’tan rahmet diliyoruz.

1996 yılında ortaya attığımız ‘Tarımla Sanayileşen Isparta’ misyonunun bugün ne denli doğru ve yerinde bir hedef olduğu ortadadır. Bugün Isparta ekonomisi tarımla ve tarımsal sanayi ile ayakta kalmaktadır. Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’ne son yıllarda gelen yatırımlara bakıldığında tarımsal sanayi tesislerini görürsünüz. Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri tesisleri Isparta’da kurulmuştur. Dünya devi Coca-Cola bile tarımsal sanayi alanındaki yeni yatırımı için Isparta’yı tercih etmiştir. Evet Isparta tarımla sanayileşiyor. Isparta’da sanayileşmenin tek umudu tarım ve hayvancılık olmuştur.

“ISPARTA TARIM EKONOMİSİNDEKİ GÜCÜNÜ TÜM TÜRKİYE’YE HİSSETMELİDİR”

Ticaret Borsası üyesi olan tüccarlar da desteklenmeli. Biliniz ki tüccar olmadan çiftçi olmaz. Çiftinin ayakta kalması için güçlü tüccar inkar edilemez bir gerçektir. Elma, kayısı, hububat ve bakliyat alanlarında ticaret merkezleri oluşturulmalı. Tıpkı kirazda olduğu gibi elma, hububat ve bakliyatta da fiyatlar Isparta’da oluşturulmalı. Isparta tarım ekonomisindeki gücünü tüm Türkiye’ye hissettirmelidir.”

 

 

 

Bu haber 498 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...